martes, abril 24, 2012

NOVETATS DE NOVEL·LA JUVENIL PER SANT JORDIEl castillo en el aire
Jones, Diana Wynne

Al sud de la terra d’Ingary, l’Abdullah, un jove i no molt pròsper mercader de catifes, pasa la seva humil i tranquil·la vida somiant despert amb que és el fill perdut d’un gran príncep i està destinat a casar-se amb una princesa. Però un dia la quietud dels seus somnis es trenca amb la visita d’un estranger que li ven una catifa màgica. Des d’aquell moment es desata una vertiginosa fantasia, en la que res (o gairebé res) és el que sembla, prena de genis contestaires, dimonis bons i dolents, animals amb inusual personalitat, persecucions a camell i un castell flotant carregat de princeses. I un final que deixarà tothom amb la boca oberta.

Ambientada en el món d’Ingary, aquesta és la continuació de El castillo ambulante.


Des de la foscor
Gisbert, Francesc

Què faries si heretessin una mansió en una illa de l’Atlàntic? I si quan arribessis, descobrissis que la mansió està envoltada per una llegenda negra? Això és el que es van trobar la Laura i la seva filla Marina a l’illa d’Ons, un món habitat per les llegendes, pels secrets, per les desaparicions inexplicables i pels personatges que no són el que semblen. T’atreviràs a desxifrar els misteris que s’amagen des de la foscor?


Han quemado el mar
Janer Manila, Gabriel

La guerra es cerneix de nou sobre el País de les Mil i Una Nits. Tones de bombes cauen sense parar sobre Basora i Bagdad.
En Yasin, el músic i poeta que tocava el llaud i narrava antigues llegendes a les festes, ha mort entre les runes d’un búnker durant l’atac dels aliats, i mai arribarà a conèixer el seu fill. L’àvia Hafida explica a l’ombra futura del nét encara no nascut les històries d’una terra llegendària a la que el destí i el futur han donat l’esquena.

Aquesta novel·la va ser guardonada amb el Premi Nacional de Literatura Juvenil.


Somia
McMann, Lisa

Per a Janie, una noia de 17 anys, ser absorbida en els somnis dels altres comença a ser avorrit. Però no pot explicar a ningú el que fa: no s’ho creurien o, encara pitjor, trobarien que és molt rara. De manera que viu al límit, mb el pes de tenir una habilitat que no desitja i que, a més a més, no pot controlar.
I de sobte entra en un malson terrible. Per primera vegada, la Janie deixa de ser una mera testimoni del que passa en la ment dels altres i n’esdevé una participant.


El venedor de dolços
Narayan, R. K.

La vida d’en Jagan, el venedor de dolços més popular de la ciutat india de Malgudi, transcorre plàcida entre les safates de dolços i les converses amb “el cosí”, l’amic fidel i influent que l’escolta i li dóna consells. Però el món d’en Jagan s’ensorra quan el seu fill Mali li anuncia que vol penjar els estudis i anar-se’n als Estats Units per fer-se escriptor. Serà un altre Shakespeare? En Jagan fa tots els esforços per entendre el seu fill, però el xoc generacional és immens, i el viatge d’en Mali als Estats Units no farà sinó eixamplar la distància que els separa. Llavors en Jagan haurà de prendre una de les decisions més improtants de la seva vida.


El portero de la selva
Peet, Mal

Assegut davant el Pablo Faustino, el gran periodista esportiu, es troba el Gato, el millor porter de futbol de tots els temps. Acaba d’aixecar la Copa del Món davant l’admiració del planeta sencer, que li rendeix pleitesia per les seves al·lucinants parades i els seus pasmosos reflexes a la tanda de penaltis. Però, com un nen dèbil i maldestre, que era la rialla dels seus amics a un poble perdut de la regió amazònica, ha aconseguit una gesta tan colosal?


Erebos
Poznanski, Ursula

Erebos és un joc d’ordinador. T’observa, et parla, et recompensa, et posa a prova, t’amenaça,
Erebos té un objectiu: matar.
A una escola de Londres circula un misteriós joc informàtic anomenat Erebos. Còpies pirates passen secretament d’un alumne a una altre provocant una forta adicció entre els estudiants. Les regles són molt estrictes: has de jugar sempre sól, tens una única oportunitat i no pots parlar amb ningú sobre el joc. Qui no les compleix o no termina una missió queda fora i no pot tornar a intertar-lo. Només hi ha un petit inconvenient: Erebos és molt més que un simple joc informàtic i les probes que exigeix no han de ser realitzades en aquell escenari sinó en la vida real. El límit entre la realitat i el món virtual comença a desaparèixer perillosament... Si estàs dins seràs còmplice. Si estàs fora, no podràs evitar el pitxor.

T’atreveixes a jugar? Segueix aquest enllaç 


Rastre
Stiefvater, Maggie

El temps no s’atura; passa, ho canvia tot i t’arrossega. L’hivern s’ha acabat. La primavera és època de canvis i transformacions en la natura. I també en les persones.
En Sam i la Grace han de lluitar per estar junts, mantenir el fràgil equilibri del seu món i reforçar l’intens lligam que els uneix.
Per aconseguir-ho, en Sam ha d’allunyar-se del seu passat d’home llop i la Grace, que cada cop està més incòmoda dins de la seva pell, ha d’enfrontar-se a un futur incert.
La immensa força que els atrau, però, també podria arribar a destruir-los. Al seu voltant tot es trasbalsa: perills, sospites, incomprensió... però enmig de tots els entrebancs sempre hi persistirà el potent rastre de l’amor.

Aquesta novel·la és la continuació de Tremolor.


In nomine patri(a)
Yeste, David

En Manuel encara no té nou anys quan el porten a l’església per fer-hi d’escolanet. El seu pare va morir a la guerra, en el bàndol perdedor, i la família està molt necessitada. En Manuel aprèn, de cop, que no li serà fàcil sobreviure. Per sort, l’Emilio, l’altre escolanet, l’ajudarà a suportar la violència d’alguns capellans, els insults dels feixistes i, sobretot, la gana.

No hay comentarios: