viernes, diciembre 17, 2010

AVUI COMENTEM ELS SOMNIS DE LA NASSIMA de la Mercè Rivas Torres

Escollir novel·la realista per llegir al club és una mica arriscat. Demaneu constantment literatura fantástica i d'aventures i la novel·la realista no es troba entre les vostres preferències. De totes formes crec que dins de la selecció que fem cada any, alguna cosa de novel·la realista ha d'haver-hi ja que ens ajuda a descobrir altres realitats o, com es el cas, conflictes que s'estan vivint a altres parts del món.
El somnis de la Nassima és desenvolupa a Afganistan, la Nassima esta a punt de fugir del pais, sota el control dels talibans, però és el país que l'ha vist néixer, on te la família i els amics i és dur deixar-ho tot enrera. Per això decideix viure la seva última aventura amb el seu amic Mohamed. Per una banda el llibre ens narra l'aventura de la Nassima i el seu amic Mohamed i per l'altra l'angoixa de la seva família que no saben on es troba la nena.
Retratar l'opressió a la qual esta sotmet el poble afganés no deu ser gens fàcil, i sobretot si parlem d'un llibre adreçat a públic juvenil, de totes formes crec que amb la lectura d'aquest llibre un es pot fer una idea del que deu ser viure en una atmòsfera de por constant on la voluntat de la gent val poc o res. L'autora tot i que no profunditza tot el que podria si que aconsegueix fer un retrat de la societat afganesa prou entenedor perquè el joves que llegeixin aquest llibre tinguen una idea del que es viure en aquell pais. En aquest aspecte crec que el llibre aconsegueix el seu objectiu.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

està molt be, pero com que no m'he llegit el llibre, tinc una mica poca informació

club juvenil 9barris dijo...

Encara que entreu com a anónims signeu el comentaris, si us plau.