martes, mayo 29, 2012

XERRADA AMB LA ISABEL DEL RIO

El passat divendres dia 25 va tenir lloc la trobada de cloenda del club d'enguany i van comptar amb la companyia de la Isabel del Rio, autora del llibre La casa de la torre, que s'havia llegit al club durant el mes de maig.
A la xerrada van assistir la majoria de participants de club i un parell de persones més, si ja ho se, no tenim gaire poder de convocatòria.
Malgrat no haver arribat a més usuaris (ells s'ho perden) els participants a la xerrada vam passar una molt bona estona parlant dels enigmes del llibre i les diferents visions de cada persona a l'hora d'interpretar un llibre que crec admet diferents lectures.
La Isabel ens va explicar com i què la va inspirar a escriure La casa de la torre, també va aclarir dubtes sobre el llibre i va escoltar les reflexions que van fer els participants del club, la majoria molt interessants i que donaven a la lectura una altre dimensió.
També vam aprofitar per parlar de l'ofici de l'escriptura, de que s'ha de fer per ser escriptor, del mecanisme de les editorials i del difícil que es guanyant-se la vida escrivint.
Van ser dues hores molt dinàmiques i participatives amb una autora jove i amb entusiasme que va respondre molt amablement a totes les qüestions que li vam plantejar.
Al final ens vam fer alguna foto, ens va dedicar el llibre de la biblioteca i ens va regalar una notícia: aviat sortira la segona part de La Casa de la Torre que tindrà per títol El despertar de las sombras on podrem desvetllar algunes de les incongnites que han quedat encara pendents.
Alguns dels membres del club amb la Isabel

La Isabel ens dedica el llibre de la biblioteca

La Isabel desvetllant incògnites

jueves, mayo 24, 2012

PROPERA TROBADA AMB LA ISABEL DEL RIO

Isabel del Rio
Demà divendres 25 de maig tindrà lloc a les 18.30 hores a la sala d'actes de la Biblioteca Nou Barris la trobada de cloenda del club de lectura de novel·la juvenil.
Comentarem el llibre La casa de la torre de la Isabel del Rio i per això comptarem amb la presència de l'autora que comentarà amb vosaltres el llibre i respondrà a les vostres preguntes.
Si teniu cap exemplar del llibre no dubteu a portar-lo que segur que no tindrà cap inconvenient a dedicar-vos-ho.
Es una sessió oberta per tant pot accedir tothom que ho desitgi sigui o no membre del club de lectura.

jueves, mayo 03, 2012

EL CLUB DE LECTURA DE NOVEL·LA JUVENIL DE NOU BARRIS A COM RADIO

El passat diumenge dia 22 d'abril, una representació del club de lectura de novel·la juvenil de la biblioteca Nou Barris va participar al programa Maneres de Viure de COMRadio.
Tres de les noies que participen al club i la M.Clara Camps, dinamitzadora del club, van ser entrevistades. Aquest és el segon cop que aquesta emissora ens demana una col·laboració, la primera va ser al desembre del 2008.
Per a la biblioteca suposa una molt bona forma de difondre una activitat per a la qual costa molt trobar participants i per als membres del club és una experiència molt enriquidora. Durant l'entrevista el Jordi Sacristan és va interessar pel funcionament del club, pels llibres que es llegeixen i per les raons de pertànyer a un club de lectura.
La Mar i la Laura repeteixen experiència i la Ivette participa per primera vegada.

miércoles, mayo 02, 2012

LA MEVA OPINIÓ SOBRE Hem nedat a l'estany amb lluna plena

Aquesta última lectura és tot un clàssic de la literatura juvenil catalana. Publicat per primera vegada l'any 1994 encara avui día es troben escoles que el fan servir com a lectura obligatòria. I és que en mig de tanta producció de literatura fantàstica aquest títol aconsegueix sobreviure gracies al seu plantejament una mica més proper.
Hem nedat a l'estany amb lluna plena és literatura fantàstica però ambientada a les muntanyes del Pirineu, amb uns personatges propers, una comunitat secreta, un misteri, aventures i primers amors.
Aquest petit llibre, petit perquè nomès te 144 pàgines, ja fa temps que el vaig llegir. De fet és la segona vegada que el programem al Club i va ser per recomanació d'una de les bibliotecàries de la biblioteca que el recorda amb molt de carinyo de quan ella era joveneta. És un llibre que es llegeix molt bé ja que tot i no tenir un ritme trepidant disposa dels suficients elements com per enganxar ja que la història barreja diferents trames a resoldre. Jo crec que pot agradar, a mi em va agradar, tot i que a vegades li falti, com ja he dit, una mica de ritme.