jueves, junio 07, 2012

NOVETATS DE NOVELA JUNY 2012
El jove Sherlock Holmes, 2: Mort en l’aire
Peacock, Shane

Londres, estiu del 1867. El jove Sherlock Holmes, que encara no s’ha recuperat de la mort de la seva mare, fa la promesa de combatre el mal... i al cap de poc es veu involucrat en un altre cas.
Mentre visita el seu pare a la feina, al Crystal Palace, en Sherlock s’atura a contremplar el perillós espectacle de trapezi que té lloc sota el sotre de vidre de l’edifici. De sobte. l’estrella del trapezi, Monsieur Mercure, cau en picat i s’estavella contra el terra, amb un so estremidor, a dues passes del noi. Sagna profussament i té el cos masegat. En Sherlock s’hi acosta i para l’orella. “Fes-me... callar”, xiuxiuexa l’home, just abans de quedar-se inmòbil. En mig del caos que segueix, el noi es fixa en un detall peculiar, i sap immediatament que algú ha jugat brut. El que no sap és que aquest descobriment el posarà sobre la pista d’una coneguda banda de delinqüents d’allò més despietats. Amb el fascinant món de l’espectacle de l’època victoriana i el sinistre ambient dels barris londinencs més pobres com a escenari, aquesta trepidant novel·la, la segona de la sèrie, ens ofereix més claus per entendre la complexa i fascinant figura del que esdevindrà el detectiu més famós de tots els temps.

Aquest llibre el trobareu a la secció de Circ de la biblioteca. Si voleu saber-ne més coses visiteu aquesta web


L’estiu dels focs
Bruna, Joan

A en Marc l’espera un estiu ben negre: ha suspès quatre assignatures i durant les vacances haurà d’estudiar en una escola d’estiu per a poder-les recuperar al setembre. Però l’atzar el porta a conèixer una persona, l’Isra, un jove okupa que li canviarà la vida, l’ensenyarà a viure  intensament, a estimar la natura i a descobrir l’amistat veribable. Tot plegat amb el rerefons dels incendis forestals, que aquest estiu són especialment devastadors.


El pavelló gris
Fañaràs, Miquel

En ple franquisme, cinc nois es troben en un internat de Tarragona. L’hospici, rehabilitat per les autoritats com a centre per acollir temporalment nens de famílies necessitades, no és un lloc tan idíl·lic com sembla. Allí patiran la duresa de les condicions de residència forçada però també serà el lloc on descobrirran que, rere el pavelló gris, s’amaga un secret perillosíssim que possarà a prova la seva amistat.


La porta dels tres panys
Fernández-Vidal, Sònia

En Niko Mir, un noi solitari de catorze anys, no s’imagina les conseqüències que li comportarà no seguir el camí que recorre cada dia per anar a l’insitut. Quan canvia la seva ruta, descobreix una casa que no havia vist mai. Atret per aquest misteri, hi entrarà i es trobarà dins d’un univers estrany.
Dins del Món Quàntic passen coses sorprenenets, des d’una guerra entre la matèria i l’antimatèria, fins a les desaparicions del gat de Schrödinger, passant per un taller de rellotgeria on es posa a prova la relativitat del temps. Immers en aquesta aventura inesperada, en Niko té la missió de retornar l’equilibri, ara en perill, entre el seu món i l’univers quàntic que acaba de descobrir.


El castell dels Pirineus
Gaarder, Jostein

L’Steinn i la Solrun es retroben inesperadament, després de trenta anys de no veure’s, i és l’ocasió de reprendre el contacte entre ells. La correspondència per correu electrònic entre els dos personatges ens permetrà conèixer la seva traject`roia vital, l’estrany incident que va desencadenar la seva separació, quan eren joves, i, sobretot, ens submergirà en dues visions del món: una de racional i cientifista, i una altra que es basa en l’espiritualitat i la fe.


Insuficient s’escriu amb sang
Roig, Josep Lluís

Un dia qualsevol a l’institut? No. El que semblava un matí qualsevol, com tots els altres, es transforma en unmalson quan els alumnes descobreixen que hi ha un assassí misteriós voltant pels passadissos i que ningú no pot sortir d’allà dins. S’hi hauran d’enfrontar com puguin, recorrent als recursos més insospitats. I descobriran que sobreviure és, sobretot, un joc d’equip.  


La casa de les escales
Rosselló, Guillem

Una vella i enigmàtica casa habitada per tres històries distintes: la de dona Beatriu d’Anglada, una muller maltractada pel dolor que viu durant les lluites dels agermanats del segle XVI, i que és ferida per les terribles normes del seu temps i del seu pare; la de la noble nissaga Sy, marcada per la misèria que encara viu la gent del Senegal en el segle XXI i de la qual ha de fugir per poder sobreviure i trobar la llibertat; i la dels Lliteres, una família de la Palma moderna, alliberada, amb una filla que, una nit, en pujar per unes misterioses escales, s’adonarà que la llibertat és quelcom més important que una simple paraula. Aquestes són les vides que es desciuen i s’entrellacen i viuen i –algunes- moren a La casa de les escales, tot i cercant quelcom que està molt més enllà i més aquí de les fronteres, de les pells i dels segles; quelcom que només es pot trobar quan hom és capaç de pujar fins al darrer graó de cada dia i obrir els ulls sense por.


Victor Hugo, No a la pena de mort
Szac, Murielle

Les imatges de l’execució de Saddam Hussein van fer la volta al món. Van circular per internet, van ser vistes per milions de persones i van tenir un gran impacte. Ara bé, què és el que va impressionar realment? Que a les portes del segle XXI un home pogués perdre la vida legalment a mans d’altres homes? O senzillament que aquella execució a la forca fos filmada i exhibida públicament? Tot i que els partidaris de l’abolició de la pena de mort no deixen de guanyar terreny, encara que els queden motles batalles. Victor Hugo és mort de fa més d’us segle, però la seva lluita contra la pena capital no ha mort.  

No hay comentarios: