lunes, noviembre 28, 2011

COMENTANT Marina de CARLOS RUIZ ZAFÓN


És la segona vegada que el club llegeix Marina, la primera va ser al juny del 2007, així que ja fa temps que la vaig llegir.

La que si tinc més present és El juego del ángel del mateix autor i que m'he llegit fa poc. No són els úniques novel·les que m'he llegit del Carlos Ruiz Zafón i crec que es pot dir que totes elles tenen trets comuns.

Marina és l'última novel·la que es va editar abans de La sombra del viento i es pot considerar la més madura de les novel·les juvenils del senyor Ruiz Zafón. És una novel·la juvenil per lectors experimentats, amb trames complicades i personatges amb força matissos i bastant sinistres, es situa en ambients tenebrosos i escenaris obscurs, requereix d'imaginació per llegir una mica entrelinias i arribar a conclusions que a vegades no estan gaire bé definides a l'argument i a vegades dona lloc a interpretacions. En aquest sentit Marina s'assembla més a les novel·les per adults que a la trilogia de la llum.

De totes formes crec que un cop un s'ha llegit les novel·les juvenils d'aquest autor i comença amb les d'adults un s'adona que, tot i que són força entretingudes, es repeteixen una mica pel que respecta a l'ambientació, l'atmosfera i fins i tot el tipus de personatges, sovint turmentats i foscos donant als llibres un to generalment tràgic.

No hay comentarios: