miércoles, mayo 25, 2011


NOVETATS NOVEL•LA MAIG’11

Abans d’anar al Gabon

Akpan, Uwen


Àfrica ens arriba en pasteres o trimfa en les figures d’uns pocs esportistes als caps de futbol. Però continua sent un negre espai desconegut i misteriós. Dos germans, separats de la seva família amb l’excusa de protegir-los, cauen en una xarxa de venda de nens destinats al Gabon i altres països. Res del que passa és el que sembla. L’autor explica una doble hsitòria: la que promet a les víctimes, que són els protagonistes, un somni, un futur atractiu però fals, i la que narra al lector en què es manifesta la indefensió i la violència a què estan sotmesos aquests nens.
Aquesta novel•la denúncia ajuda a conèixer alguns aspectes de la vida africana: la família, la utilització de la religió, les aspiracions de la gent, el tràfic d’éssers humans, l’actuació de les màfies... Les peripècies a través de les quals avança la narració i el sorprenent món que reflecteixen fan que es mantingui l’interès del lector sempre pendent de saber si aqeustes màfies aconseguiran el seu objectiu.Perryn y la profecía del mago
Bell, Hilari

En Perryn és un príncep desesperat. El seu pare en un borratxo que menyprea el seu amor pels llibres, el mestre d’armes ridiculitza el seu maneig de l’espasa i algú al castell intenta matar-lo!
Però els llibres d’en Perryn són la seva millor arma per detenir el drac que està destruïnt el seu regne i l’esperança per poder guanyar-se el respecte del seu pare. Quan descobreix una profecia que explica com matar el drac, en Perryn comença a buscar les tres coses necessàries per poder fer-la realitat: un unicorn, un autèntic juglar i una espasa especial. No obstant, en un món on està desapareixent la màgia, la única cosa més absurda que buscar una profecia es creure que qualsevol d’aquestes llegendes pot encara trobar-se.


El pont de la llum
Cotet i Masià, Toni

L’Arnau està disposat a fer el que calgui per recuperar l’amor de la Sara, que se n’ha anat a viure a una casa d’okupes. Per això decideix d’anar al casalot okupat i integrar-s’hi plenament. Coneixerà en Mark, un jove antisistema que és l’autèntic amo i senyor de la casa i que amaga més d’un secret. Enmig de tot, el pont del Petroli, lloc emblemàtic on van ocórrer i encra passen molts fets cabdals per als personatges.

The companions quartet, 1: El secreto de las sirenas
Golding, Julia


Quan la van enviar a viure amb la seva tia vora el mar, la Connie no tenia grans espectatives. No esperava entaular amistat amb en Col, el noi més genial del poble, ni molt menys descobrir que encara existeixen criatures mítiques que una antiga societat ha estat protegint durant segles. Però, sobre tot, no esperava descobrir que poseeix un talent especial, major fins i tot que la seva secreta capacitat per parlar amb els animals. Un talent especial que, amb l’ajuda de’n Col, pot donar-li un poder inimaginable i així lluitar contra en Kulelrvo i el seu poderós exèrcit.

Si teniu curisiositat per saber més coses d'aquesta saga, podeu visitar aquest enllaç


Saga de medianoche, 3: Despedida
Gray, Claudia


La Bianca a abandonat Mitjanit i s’ha unit a la Creu Negra, l’organització mundial de caçadors de vampirs. La seva nova vida no és precisament fàcil: sota la tutela de la Kate i l’Eduard, ha d’entrenar-se amb disciplina militar, cuidant de que ningú descobreixi els seus poders sobrenaturals. Només hi ha una cosa que la reconforta: la companyia d’en Lucas, el seu gran amor i únic confident, amb qui ja ha començat a planejar una nova fugida. Però, el que la Bianca encara no sap, és que per molt lluny que vagi, hi ha quelcom del que mai podrà escapar: el seu destí...


Makosa per a marimba i gralla
Hernández, Pau Joan


La Fatou somnia que a la cercavila de la festa major del seu poble, Sant Genís, pugui sonar el makosa, un ritme africà, la música del seu país d’origen. Però hi ha molta gent que està en contra de caviar les tradicions, i aviat la polèmica amenaçarà la convivència a l’intitut i al poble. Tanmateix, aquest estiu de sequera, hi ha un perill molt més greu a les muntanyes...


Willow
Hoban, Julia


Els pares de la Willow van morir en un tràgic accident de cotxe, deixant-la no només amb el dolor que suposa enfrontar-s’hi a una pèrdua sino també amb el pes de la culpabilitat: ella era qui conduïa.
Vuit mesos després, el seu germà major gairebé no li parla, creu que els seus companys de classe la culpen pel succeït i la Willow s’escapa del patiment amb el que carrega marcant tot el seu cos amb les ferides del passat. Però quan un noi nomenat Guy descobreix el seu secret, naixerà una intensa relació que conseguirà sacar-la d’aquest món estrany que ella mateixa s’ha format.


24 imatges per segon
Lorman, Josep


Som a finals dels 60, hi ha joves que surten al carrer a minifestar-se, d’alres segueixen per la ràdio què passa al Vietnam i n’hi ha que no fan ni una cosa ni l’altra. L’Hug llegeix el Nuevo Fotogramas,m veu pel•lícules de Godard i somia que un dia serà director de cine. Està a punt de començar enginyeria industrial, però cada dia té més clar que no l’interessa. Tot i la desaprovació del seu pare, un d’aquells senyors que associa el món de les arts amb el ici i la perversió, l’Hug aconseguirà una feina d’auxiliar de producció. Però el que projectem no sempre coincideix amb la realitat, de moment haurà de portar cafès al rodatge de pel•lícules de baix pressupost i haurà d’acceptar que la noia dels ulls blaus i somriure encisador tindrà xicot.


Mig-home
Reno, J.F.


Quan l’Ocell del Pensament va crear el món dels homes, va cantar quatre vegades: un cant per als humans; un altre per a la terra; un altre per als xamans, i va cantar encara una vegada més de manera indesxifrable perquè quedés clar que la vida mai no es pot comprendre del tot. Esperant l’avís del xaman arrecerat al costat de l’Arbre, Baén de la tribu d’Ar escoltava la remor somora del riu i meditava en les coses que s’esdevindrien més enllà de la seva pròpia mort. I el respir embolcallador i lent de la nit s’estenia des dels seus peus fins a l’infinit.
Allà on el pretigi és ser caçadro i guerrer, Baén el coix no és ni valent ni covard, ni nen ni adults: és un mig home. Un inoblidable ritu inicàtic en els confins del món.


Sopa trencada
Valentine, Jenny


La Rowan està molt segura que no és seu el negatiu de fotografia que aquell noi diu que li ha caigut i que li dóna tant sí com no. Pensa que potser és una manera de lligar o de fer quedar en ridícul algú. No es pot imaginar que és el primer d’un seguit de fets que trasbalsaran la seva vida dura i complicada.

No hay comentarios: