jueves, mayo 13, 2010


NOVETATS NOVEL·LA MAIG’10

Les filles de les tempestes, 1: L’enigma maia
Sierra i Fabra, Jordi

El 27 de novembre de l’any 2012, l’ambaixada espanyola a Mèxic va haver de notificar a Georgina Mir, com a única familiar viva, que el seu pare, un famós arqueòleg, havia desaparegut sense deixar cap rastre, feia tres dies a Palenque, on realitzava una excavació. Com una broma cruel, Georgina va sentir que el destí es divertia amb la seva família: tretze anys abans, la seva mare també havia desaparegut. Mai no la van tornar a veure. Commocionada encara. La jove viatja a Palenque disposada aquest cop a no quedar-se sense respostes, a remoure mar i terra si calgués per recuperar el seu pare.

El que no es podia imaginar és que es veuria emblicada en una esbojarrada cursa de pistes fins a trobar una veritat per a la qual no estava preparada.

El Jordi Sierra i Fabra és un autor molt conegut de novel·la juvenil que ha escrit moltíssimes novel·les. En aquest enllaç trobareu la seva web oficial amb informacions interessants i un apartat anomenat "Lee gratis" on podeu trobar textos inèdits o capítols de les seves novetats editorials.


Per 13 raons
Asher, Jay

“espero que estigueu preparats, perquè estic a punt d’explicar-vos la història de la meva vida. Més concretament, per què s’ha acabat la meva vida. I si esteu escoltant aquestes cintes, en sou una de les raons”

En Clay Jensen troba, quan arriba a casa, una misteriosa capsa dirigida a la seva atenció. La capsa conté set cintes de casset, tot fa pensar que les ha enviat la Hannah, una companya de classe que es va suïcidar un parell de setmanes abans. A poc a poc descobrirà les tretze raons per les quals ella ha decidit posar fi a la seva vida, tretze cares de casset que coincideixen amb les tretze persones que les han d’escoltar. Ell n’és una. “És un joc molt senzill: primer les escoltes i després les passes”. En Clay confirmarà que res del que fem o deixem de fer és indiferent.


Ulysses Moore, vol.5: Los guardianes de piedra
Baccalario, Pierdomenico

Qui és en realitat lUlysses Moore? En Jason, la Julia i en Rick estan a punt de descobrir la veritat. Però l’Oblivia i en Mandred, que han sobreviscut a l’enèsima caiguda pel penya-segat, també estan a punt de fer realitat el seu somni: traspassar la Porta del Temps

La Julia va acostar-se a la Porta del Temps de Villa Argo.
-Obre-la -va ordenar-li la Oblivia Newton-. I dóna’t presa.
La Julia dubtava. Sentia la seva mare a la cuina i sabia que li bastaria cridar per que arribés correns a ajudar-la. Però l’home que estava a la seva esquena agafava en Jason amb força entre els braços. I cada vegada que ella vacil·lava, li torçava el coll fent-lo cridar de dolor. La Julia va mirar en Rick. Va percebre una estranya seguretat en ell, com si tingués un pla. Va decidir fiar-se d’aquella sensació i va agafar les quatre claus. Va obrir un dels panys.


El ejército Negro, 3: El reino de la luz
García-Cariac, Santiago


Són temps adversos per l’Arturo Adragón. La foscor cau sobre ell.
Al present, l’Arturo haurà d’esbrinar qui s’amaga darrera els intents d’assassinar-lo. Es tracta d’un mateix complot? o, ben al contrari, ¿són vàries les persones que intenten acabar amb la seva vida? Per si ni hi hagués prou, el seu pare continua amagant-li coses sobre el seu origen, sobre la nit en que va nèixer. Per això, l’Arturo ha decidit, esbrinar toda la veritat sobre ell mateix, costi el que costi. Per a això, compta amb l’ajut de la Metáfora, la única persona en la que pot confiar.


Al passat, el líder de l’exèrcit negre parteix amb el seu fidel escuder a la recerca d’en Arquitamus, mestre de mestres, l’únic capaç de portar de l’abisme de la mort a l’Emedi i l’Alexia. Per aquesta aventura, l’Arturo haurà d’aguditzar els seus sentits, donat que el malvat comte Frómodi l’ha deixat cec. En realitat, el viatge de l’Arturo també transcorrerà en la foscor del seu interior.


Finalment, les dues trames coincidiran i els nostres herois trobaran el camí cap a la llum.


Bel: amor más allá de la muerte
Santos, Care


Bel, ja no coneix allò que formava part del seu món. Tots els seus éssers estimats semblen haver-se convertit en estranys. No té ni idea de què està passant, però està disposada a averiguar-lo; encara que hagi de suportar les conseqüències de saber-lo tot. D’altra manera, podria perdre l’Isma, l’amor de la seva vida, per sempre.
Al seu cap sona una tornada: I’ll be ok.


Anatomia d’un “incident aïllat”
Sierra i Fabra, Jordi


La Núria rep un missatge de veu preocupant al mòbil. És d’en Nugabo, un atractiu noi negre amb un passat misteriós que fa poc que s’ha incorporat a la seva colla d’amics. Però ara ha desaparegut i la Núria tem que li hagi passat alguna cosa realment greu.

Anatomia d’un “incident aïllat” és una novel·la realista que parla d’uns fets que no són tan “aïllats” com sovint ens volen fer creure.


La Konstantina i les teranyines
Zee, Alki


La Konstantina està fastiguejada amb tot i amb tothom. Els seus pares s’han separat i ella ha hagut de deixar l’escola i els amics. Ara viu amb l’àvia i no s’entenen gens. Quan un amic que tampoc no encaixa amb l’entorn, com ella, li dóna unes pastilles que la fan sentir bé, pensa que ha trobat la solució.

No hay comentarios: