lunes, marzo 22, 2010


NOVETATS NOVEL·LA FEBRER’10

Els jocs de la fam
Collins, Suzanne

Un passat de guerres ha deixat els 12 districtes que divideixen el país sota el poder tirànic del Capitoli. Com exemple d'autoritarisme i prepotència, el Capitoli obliga cada districte a enviar un noi i una noia, anomenats tributs, a un esdeveniment anual televisiu anomenat Els jocs de la Fam.
El Terreny hostil, les regles i l'audiència poden variar d'una edició dels jocs a una altra, però hi ha una constant: han de lluitar a mort entre ells fins que quedi un sol supervivent, UN DE SOL

Podries sobreviure tot sol, en un món salvatge, on tothom farà el possible perquè no tornis a veure la llum del dia?
Vint-i-quatre adolescents forçats a jugar. Només un guanyador. Els Jocs de la Fam han començat...
En aquesta web podreu trobar més informació i extres d’aquesta saga i, si teniu curiositat, també el primer capítol


Curdy y el cetro de Carlomagno
Balder, Artur

Hexmade, la muntanya màgica corre perill. Només en una darrera i desesperada oportunitat, i si recupera el misteriós Calze Sagnant, podrà en Curdy aturar les forces dels lords tenebrosos. Però això no serà tan senzill: haurà de profanar la tomba del mateix Carlomagne i fer-se amb el seu ceptre, un amulet que concedeix a qui el tingui poders il·limitats...

Per això comptarà amb l’ajut d’un incòmode ajudant que no el deixarà tranquil ni un sol minut. Mentrestant, a Hexmade, els amics d’en Curdy, comandats per Ilke Lewander, veuen com Luitpirc, el gran mestre, ha caigut en una espècie de letàrgia i ha confiat tot el poder a l’enigmàtic Plumbeus i al seu ajudant, sir Adelbrandt, un renegat amb un passat perturbador...


Rosa Parks
Bena Djangrang, Nimrod


Dient NO estava en harmonia amb mi mateixa. No pretenia ser una ciutadana modèlica, justament jo que, per llei, no tenia dret de vot, ni era lliure de beure en qualsevol font, de seure al seient lliure que tenia al davant, de fer servir els lavabos públics, en resum, de pertànyer a un país amb uns valors que no compartia. A Alabama, hi havia un rètol a les nostres fonts que deia: DE COLOR. La nostra vida era la pancarta de la vergonya.


Els crims del lleó impossible
Bertran, Xavier

Que un circ perdi espectadors no és cap novetat. Que els perdi perquè aquests apareixen assassinats, sí que és més curiós. Sobretot quan el principal sospitós és un dels lleons del mateix circ, que no ha abandonat la seva gàbia en cap moment.

Una obra d’intriga i irònica, guanyadora del premi Ciutat d’Olot-Caixa de Girona de Novel·la Juvenil 2009.


Cazadores de sombras: 1. Ciudad de hueso
Clare, Cassandra

A El Pandemonium, la discoteca de moda de Nova York, Clary segueix a un atractiu noi de cavell blau fins que presencia la seva mort a mans de tres joves coberts d’estranys tatuatges.

Des d’aquella nit, el seu destí s’uneix al d’aquells tres caçadors d’ombres, guerrers dedicats a alliberar la terra de dimonis i, sobre tot, al destí d’en Jace, un noi amb aspecte d’àngel i tendència a actuar com un idiota...


Aventuras de dos gemelos diferentes
Dragt, Tonke

Els bessons Laurenzo i Giacomo són com dues gotes d’aigua. Allà on van provoquen malentesos. A l’escola aprofiten la seva gran semblança física per suplantar-se muatuament i fer creure que són només un: Laucomo. La confusió serà encara més gran quan Laurenzo decideixi treballar al taller d’un orfebre i Giacomo convertir-se en un mestre lladregot. En dotze capítols, inspirats en contes i narracions populars, Dragt ens explicarà la història d’aquests bessons físicament idèntics, però amb una forma de ser molt diferent, que els portarà a triar camins totalment oposats...


El ejército negro: 1. El reino de los sueños
García- Clairac, Santiago

Els herois no només es forgen a les llegendes. A la seva vida quotidiana, Arturo s’enfronta a matons d’institut i altres missatgers del mal que ronden la seva casa.

En un altre món, en els somnis potser, els seus enemics són dracs i reis assassins. A ambdues vides l’Arturo porta amb ell els secrets d’un savi alquimista que lluita contra la maldat.


Maneres de viure per sempre
Nicholls, Sally

A en Sam li agraden les dades científiques. Vol saber coses d’OVNIS, de pel·lícules de terror, de dirigibles, de fantasmes i d’investigadors; i també què se sent quan fas un petó a una noia. I, com que té leucèmia, vol estar informat sobre què és exactament la mort. Necessita resposta per a aquelles preguntes que ningú mai no vol respondre. Per això escriu un diari, ple de llistes i d’interrogants, explicant la seva vida, a casa i a l’hospital.

Novel·la tendra i punyent, absolutament realista però alhora molt dolça, sobre un noi que pateix una malaltia terminal.

L’alquimista: els secrets de l’immortal Nicolás Flamel
Scott, Michael

Una batalla pel Bé i el Mal està a punt de tenir lloc i el futur del món quedarà en mans de dos adolescents...
Quan Sophie i Tosh Newman, dos adolescents californians decideixen posar-se a treballar durant l’estiu per guanyar alguns diners poc s’imaginen que els afables propietaris de la llibreria on treballa en Tosh, Nick i Perry Fleming, són en realitat els últims guardians d’un llibre màgic i millenari responsable de l’equilibri entre el Bé i el Mal.


L’estrany cas del Dr. Jekyll i el Sr. Hyde
Stevenson, Robert Louis


Què fa aquell estrany individu, entrant a casa del doctor Jekyll? És possible que un ésser tan repugnant sigui amic del respectable metge? Com pot ser que un home tan exemplar es pugui relacionar amb un monstre com el tal Hyde, capaç de comentre els crims més atroços? Caldrà investigar en Hyde... o potser en Jekyll ens amaga alguna cosa?


Perfección
Westerfeld, Scott


I si complir els teus somnis es convertís en un malson?

Tally tenia un somni: ser perfecta. Ara ja l’ha fet realitat i ha perdut, com a conseqüència tots els records del seu passat. La seva única preocupació és ser admesa a la millor colla de la ciutat, i per a aconseguir-lo només ha de guanyar-se l’aprovació d’en Zane –el noi més popular i dessitjat- durant una peculiar festa de disfreses que se celebrarà a Nova Bellessa.
Però la nit de la festa, un breu encontre farà que el món de la Tally tremoli...

Continuació de la novel·la Traición.

4 comentarios:

club juvenil 9barris dijo...

Estic acabant de llegir el primer volum de Cazadores de Sombres, Ciudad de hueso i estic bastant enganxada. La veritat no es que sigui res de nou, crec que ja esta tot inventat, pero m'esta agradant força. És una altra nissaga fantàstica amb un sub-món de bons i dolents, amb trio protagonista i amb dolent dolentissim però es bastant entretinguda.
Isabel

Elena dijo...

Vaig acabar de llegir "Els jocs de la fam" en un tres i no res. A partir del segon capítol em va enganxar molt. La societat en la que viu la Katniss em recorda molt les pelis de ciència ficció, encara que es pot comparar a qualsevol estat dictatorial d'avui dia.
Me'l va recomanar una companya, em va dir que m'agradaria, i l'ha encertat de ple. Ara ja vaig pel segon volum, "En flames", i hauré d'esperar-me amb impaciència a que publiquin el tercer per saber-ne el desenllaç.

Calidoscopi 9barris dijo...

Totalment d'acord amb l'Elena. També he llegit "Els jocs de la fam" i m'ha agradat molt. La trama de per si enganxa, pero la "història d'amor" dels personatges encara ho fa més. Espero en candeletes que publiquin el tercer per veure com acaba la cosa.

club juvenil 9barris dijo...

Respecte a Els jocs de la fam no podia estar més d'acord amb els dos comentaris anteriors. A mi em va costar una mica enganxar-me, fins que no van començar els jocs del títol no ho vaig aconseguir però des d'aleshores la història és trepidant. No veig el moment de començar la segona part.
Isabel