martes, noviembre 24, 2009


NOVETATS NOVEL·LA NOVEMBRE’09

Maya, l’escollida
Brena, Olivia ; Straffi, Iginio

Segons una antiga i misteriosa profecia, l’any 2012 el món tal com el coneixem desapareixerà i s’obrirà una porta d’accés a una nova era. Només hi ha algú capaç de desxifrar aquest enigma i salvar tota la humanitat.

Aquesta novel·la de misteri inclou un petit còmic al final. Si voleu veure el trailer del llibre o llegir el primer capítul online visiteu aquest enllaç


Airman
Colfer, Eoin

En Conor Broekhart va néixer per volar. O, més ben dit, va néixer volant. En una era tan prolífica en invents i descobriments, n’hi havia molts que perseguien el somni de volar. Però per a en Conor volar no era només un somni: era el seu destí. En una nit fosca a l’illa gran dels Saltee, una traïció subtil, però cruel, li va destruir la vida i li van arrabassar el futur. Per això, ara en Conor ha de ser el primer a conquerir el cel, per salvar la seva família i per reparar un dany que podria esdevenir irreparable.


nnanova701
Dellasega, Cheryl

La Sadie, àlies nnanova701, es lleva un bon dia i descobreix que la seva vida mitjanament feliç d’adolescent ha fet un greu gir cap al desastre. No només els seus pares s’estan divorciant, sinó que ara a sobre ha de marxar a viure a un altre lloc. Ha de compartir habitació amb la seva G.R. (Germana Rara) i començar el curs al nou institut com “la nova”. Les coses es complicaran encara més quan conegui B.B. (Bollycao dels Bons). Així doncs, la Sadie crea un blog on mirarà d’entendre tots els Eing?¿ (això no lliga) que de cop i volta han entrat a formar part de la seva vida.


El gos dels Baskerville
Doyle, Arthur Conan

El ric terratinent sir Charles Baskerville és trobat mort al parc de sa casa. El doctor Mortimer, metge de capçalera i amic de la víctima, està convençut d’haver albirat una bèstia sobrenatural amb l’aparença d’un gos enorme entre la boira que envolta la casa de la víctima. Mortimer coneix la terrible maledicció que recau sobre la família dels Baskerville, relacionada amb un gos fantasma. Sherlock Holmes i Watson hauran d’esclarir el misteri de la maledicció dels Baskerville abans que l’hereu de sir Charles patisca el mateix final tràgic que el seu predecessor.


La llegenda del corsari
Gisbert, Francesc

Som a les acaballes dels segle XVI. Salema, una jove morisca valenciana, troba un home mort enmig del camí, quan tornava a casa. Dos encaputxats intenten capturar-la, però s’escapa i s’emporta un document que canviarà la seua vida: les memòries d’Alí Mussa, un proscrit que torna per reclamar justícia. És el començament d’una aventura que combina la intriga d’un assassinat misteriós, el perill de la Inquisició, la persecució de bandolers i l’amenaça dels corsaris de Barbaria.


La llegenda del corsari presenta una trama ràpida, plena de sorpreses, enganys i personatges que no són el que semblen. Alhora, ens recorda un episodi oblidat de la nostra història, la convivència entre cristians i musulmans a terres valencianes, que es va rompre dramàticament, amb el decret d’expulsió dels moriscos, el 1609.


Pou sense fons on the rocks
Pla, Joan

El Manel és un noi més o menys feliç, acomplexat pel seu acné, que està secretament enamorat de la Paola. Com molts joves, surt els caps de setmana de festa a passar-s’ho bé. L’alcohol és el seu company de festa inseparable que li fa perdre complexos. Una nit de tornada a casa amb un amic, es produirà un tràgic fet que el durà a mentir als companys, als pares i a la policia.

Pou sense fons on the rocks és una novel·la punyent, amb final intrigant i inesperat, que relata de manera valenta una realitat incòmoda i propera.


L’univers de Poe
Poe, Edgar Allan

Un escarabat fantàstic i el tresor d’un temible pirata; un castell tenebrós enmig dels Apenins i una noia atrapada dins d’un retrat; un detectiu amb ulleres verdes i el misteri d’una carta introbable; un mort que no és ni mort ni viu... i una setmana amb tres diumenges! Tot això és possible a l’univers de Poe.


El faroner
Sienkiewicz, Henryk

El faroner Eso Skanwinski és un home vell. Un emigrant polonès que ha conegut el món, les guerres, els treballs forts, les desgràcies i les penes. És un home en el final de la seua vida. Una vida errant l’ha dut lluny, molt lluny de la seua terra natal. És un home vell que necessita calma, serenitat i assossec.
A partir d’aquesta petita història, Sienkiewicz (premi Nobel de Literatura del 1905) desenvolupa un conte que s’ha considerat com una obra fonamental dins la seua producció literària. Coincidim amb aquesta apreciació sens dubte, però anem un poc més enllà: creiem que el faroner és un dels més bells al·legats poètics sobre la condició de l’emigrant que s’haja escrit mai.


De què tens por, bonica?
Vernetta, Xavier


I què voleu que un digui? Em dic Mònica i tinc un bon amic que es diu Jordi. En Jordi té un germà i un pare. Tot plegat és molt complicat, perquè el germà es dedica a coses que a mi no m’agraden i el pare d’en Jordi... Bé, de fet, no el conec, però en Jordi sempre apareix amb blaus i cops i ell diu que no és res, però jo sé que és el pare qui li ho fa, o potser el germà? No, el germà no, perquè es diu Enric. No us ho havia dit? I no és que estigui enamorada d’ell, no és que... Bé, ja us ho he dit que tot plegat és molt complicat. I això que encara no us he parlat de la meva mare ni del meu pare, ni us he dit que viuen separats. Ni tampoc no us he dit que cada cop que l’Enric em diu “De què tens por, bonica?”, jo miro de fer com si res, però no puc evitar que se’m posi la pell de gallina.

No hay comentarios: