jueves, abril 23, 2009

NOVETATS NOVEL·LA SANT JORDI’09The Host (L’hoste)
Meyer, Stephenie


La Wanderer és una alienígena invasora de cossos i ha arribat a la Terra juntament amb altres “ànimes” per complir amb la seva missió. Però la seva amfitriona, la Melanie Stryder, es resisteix a abandonar el seu cos sense oposar resistència. Dos éssers de dues espècies diferents que comparteixen un mateix cos però, per desgràcia per a elles, també un mateix cor.

Els records de la vida de la Melanie fan que la Wanderer s’enamori del mateix home que ella, en Jared, convertint la seva relació en el primer triangle amorós que només implica dos cossos.

Podrà l’amor de la Melanie per en Jared sobreviure a la fi del món? I la seva hoste?


Las guerras de Diego
Sierra i Fabra, Jordi


Diego es un noi la vida del qual canvia el dia que el seu pare, militar, marxa amb les tropes de l’exèrcit espanyol en missió humanitària a un país molt llunyà. És el moment d’apropar-se al seu avi patern, un home que en la seva joventut va ser un hippy irreverent i pacifista amb idees pròpies del seu temps i que ara és un home tan lúcid com especial, àcrata, radical i amb una esmolada llengua que diu el que pensa. Avi i net segellen una especial aliança mitjançant la qual un o dos cops per setmana s’ajunten per que l’home expliqui al nen la història de totes les guerres ocorregudes a Espanya des dels Reis Catòlics fins l’actualitat. Amb això intenta demostrar-li com són d’estúpides, amargues, interessades i terribles les conteses, i com han estat de dures per Espanya al llarg de més de cinc-cents anys.

Les cartes del pare, des de la distància, mostren una altra realitat no menys latent i amarga: la del complicat món actual. Amb la mare i l’àvia com a testimonis d’aquest contundent relat oral, sempre dialogat mitjançant un joc constant de preguntes i respostes, la novel·la es converteix en un perfecte i visceral repàs de la història d’Espanya. Una història que no convé oblidar, perquè s’ha repetit una i una altra vegada al llarg dels anys.

No hay comentarios: