lunes, abril 27, 2009

EL SINDROME DE MOZART, de Gonzalo Moure
El passat divendres dia 24 el club de lectura juvenil es va trobar per comentar El síndrome de Mozart de Gonzalo Moure. Aquesta entrada la vaig haver de fer el dijous 23 pero em vaig descuidar, espero que sapigueu disculpar-me.
El síndrome de Mozart és un relat realista sobre una noia, sobre la relació amb els seus pares i sobre la relació amb un noi que pateix el síndrome de Williams. És un llibre de com un noi i una noia es van coneixent i de com entre ells s'estableix una relació especial a través de la música. No m'ha semblat una lectura apasionant, és un llibre de lectura tranquila a vegades massa, que sembla que li costa arrancar, a estones es fa una mica lenta i sembla que no passi res pero un cop arriba el moment culminant que és quan el Tomi demostra les seves dotes al piano la història agafa una mica de velocitat per a millorar el seu ritme narratiu. Tots sabem que la literatura juvenil necessita tenir ritme per enganxar més fàcilment als joves. Al final m'ha semblat ben resolt tot i que també he trobat a faltar una mica més de "sentiments", ja m'enteneu, je, je...
La història no és que sigui gaire trepidant però si que és interessant des del punt de vista informatiu ja que a partir d'aquí he pogut descobrir que és el Síndrome de Williams, també he pogut descobrir alguna cosa més sobre la personalitat de Mozart i per tant la seva lectura ha estat il.lustrativa i he après algunes coses que desconeixia.
I a vosaltres que us ha semblat?

1 comentario:

La veterana dijo...

No es un libro que recomendaria.No engancha,y no tiene gran cosa de interes.
Narra dos historias de amor, no las acaba de contar ninguna y encima el final no se entiende