martes, marzo 31, 2009


NOVETATS NOVEL·LA MARÇ’09


La casa de la noche, 1: Marcada
Cast, P.C. ; Cast, Kristin

Entra al obscur i màgic univers de La casa de la nit, un món molt semblant al nostre, nomès que aquí els vampirs sempre han existit.

Després d’ésser “marcada”, la jove Zoey s’uneix a La Casa de la nit, una escola on s’entrenarà per a convertir-se en un vampir adult. Això, si aconsegueix superar el Canvi; i no tots els marcats ho aconsegueixen. És un rotllo començar una nova vida, en especial lluny dels seus amics. A més, la Zoey no és la típica iniciada. La deessa vampira Nyx l’ha triat com algú especial. Però no és la única iniciada de La Casa de la nit amb poders especials. Quan descobreix que la líder de les Germanes Obscures, el grup d’èlit de l’escola, abusa dels dons concedits per la deessa, Zoey haurà de trobar al seu interior el valor per acceptar el seu destí... amb una mica d’ajuda dels seus nous amics vampirs.


Històries de fantasmes
Dahl, Roald

Roald Dahl presenta en aquest volum les catorze històries de terror que ell considera millors. En el conte d’E. F. Benson trobem el terror en el metro de Londres; en el de Richard Middleton, a l’autopista de Brighton; en el del noruec Jonas Lie, en una salvatge tempesta marina; i en el de Rosemary Timperley, enmig de roses blanques i la claror del sol. El fantasma de L. P. Hartley es comunica per mitjà de postals sinistres; el de Mary Treadgold, per telèfon; i el de Robert Aickman, amb un maremàgnum de campanes d’església... mentre que l’espectre de Sheridan Le Fanu no pot para de picar a la finestra, ja que no és més que una mà fantasma.


Ales de foc
Gallego García, Laura


La reina de Karish, Marla, té només disset anys, però el seu regnat promet ser plàcid perquè Ahriel, un àngel femení, en té cura des que va néixer. La missió d’aquest ésser és guiar la jove sobirana pels camins de l’equilibri i la pau, per tal que els diferents regnes humans no entrin en una guerra fratricida. Però una conspiració misteriosa agafa Ahriel desprevinguda: amb les ales inutilitzades és enviada a la temible presó de Gòrlian, un món primitiu i salvatge on sobreviure és qüestió de sort i enginy més que de força, i d’on no és possible escapar-se


El asunto Galindo
Lalana, Fernando


Mitjans dels anys noranta. Serafín Galindo, un dels empresaris més coneguts del país, desapareix misteriosament. Pot ser ha estat segrestat. Pot ser que hagi mort. Tots volen conèixer la veritat. Però la veritat és molt més enrevessada del que ningú imagina.

Un jove Fermín Escartín, el detectiu saragossà al que vam conèixer en La Tuneladora, s’enfronta aquí al primer cas de la seva carrera com a investigador privat, on se les haurà amb una ment criminal tan brillant com la seva, amb la única ajuda del seu vell amic, el comisari Damián Souto.


El gato al que le gustaba la lluvia
Mankell, Henning

GAT DESAPAREGUT ¿Qui ha vist un gat negre amb una mica de blanc en la punta de la cua? Desaparegut del carrer Rönnbär, 19 Truca al 491408

Un matí, quan en Lukas es desperta, descobrirà que Noche, el seu gat, ha desaparegut. Lukas el buscarà sense descans.

-Et trobaré, Noche –es va dir a sí mateix en veu baixa per que ningú pogués sentil-lo-. Sé que ha passat alguna cosa. Però et trobaré. Ho prometo

El gato al que le gustaba la lluvia és una intel·ligent novel·la infantil guardonada en 1991 amb el premi Nils Holgersson. Amb sentimient i força, aquesta novel·la narra les profundes qüestions de la vida, com la llibertat, la nostàlgia o l’amor.


Rwanda 1994
Morreres, Josep M.

Hi he pensat sovint, en aquell viatge, i m’agrada imaginar que tot el que va passar d’ençà que e vam iniciar no va ser per casualitat. No, no va ser per casualitat que vaig haver de viatjar a Rwanda, al cor d’Àfrica, per assabentar-me de les atrocitats que s’hi havia comès; que vaig haver de davallar fins al cor de les tenebres per prendre consciència de com era el món, de qui era jo, de quina relació tenia amb tot el que m’envoltava. Però també, en l’altre plat de la balança, per poder conèixer persones com la vídua Gambaya, com el Daniel Matamaya, con el John i l’Anna Smith, com el Jean-Pierre, com el Bonaventure i, fins i tot, com el sergent Lafont, el Patrick, que per a mi, malgrat tot, sempre seria el “sergent cara de gos”.

Rwanda 1994 és el relat d’un viatge al cor d’Àfrica, un viatge que havia de ser una experiència emocionant, amb safari fotogràfic entre zebres i lleons, i que es converteix en una experiència traumàtica, dolorosa i, potser per això mateix, enriquidora. La Gemma, la narradora i protagonista, és una noia amb un humor àcid i una llengua esmolada, una noia inconformista i reivindicativa, que mai no està contenta, que manté una relació complexa amb els pares en què el conflicte no exclou la complicitat.


Llágrimes sobre Bagdad
Pasqual i Escrivà, Gemma


Bagdad, primavera del 2003. mentre els tambors de guerra amenaces la ciutat, l’Erfan, una nena de tretze anys, representa la seva darrera funció: El llac dels cignes”. La seva única preocupació és ballar; li fa il·lusió arribar a ser la gran Pavlova iraquiana. Viu feliç amb la serva família, els pares, la Bibi i la seva germaneta petita, la Mawj, fins que un gran terrabastall canvia la seva confortable vida de soca-rel: la guerra li esborra totes les il·lusions i la transporta a un alre món, ple de penúries, sense aigua, sense llum, on la prioritat és sobreviure.

L’Erfan aprendrà a subsistir en aquesta nova vida, fent pinya amb la resta de la seva família i amb els nous amics que trobarà en el camí, valorarà la importància de les petites coses i descobrirà l’amor. Malgrat tot, no perdrà mai l’esperança que algun dia el seu país retrobarà la pau i ella tornarà a ballar.


Se busca príncipe azul. No se aceptan sapos camuflados
Stellmacher, Hermien


De: Gakki@MiraMiracle.de
Asunto: Socooooooooooooooors
Fecha: do. 21 marzo 19:15:44
A: Jana@Twinpost.de

¡Socors! Envíam tota l’energia positiva que tinguis, intentaré esbrinar com se diu el payo més bo que he vist en ma vida... Em tremola tot... Espero que aquest príncep blau no es transformi en gripau... com qui tu ja saps... Gripau per aquí, príncep blau per allà, ¡¡el món sense amigues estaria buit i no tindria sentit!!

¿On ets? Escriu-me ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! XXX

No hay comentarios: