lunes, diciembre 15, 2008

PROPERA TROBADA I PROPERA LECTURA
El proper divendres 19 de desembre a les 18.30 hores te lloc la tercera trobada del club d'enguany. Comentarem El diari vermell de la Carlota de la Gemma Lienas.
Sense voler-ho aquest i el llibre del mes passat tenen una estructura semblant. En tots dos es barreja la història de ficció i en el cas del llibre de la Gemma Lienas, un llibre divulgatiu i d'informatiu sobre sexe.
No tinc gaire clar quina de les dos parts te més importància o quina de les dos parts volia la Gemma que sobresortis quan va escriure el llibre. Segons el meu parer potser la part d'informació sobre sexe és bastant amplia i clara i per a mi en alguns moments una mica ferragosa. Suposo que deu se l'edat, potser per a lectors més joves, als quals va adreçat el llibre aquesta part és molt útil per a la seva formació en educació sexual.
Respecte a la part de ficció no és una història amb gaire interès, és una història realista sobre el día a día d'una noia de setze anys amb tot alló que l'envolta, els seus sentiments, els seus dubtes, els seus problemes... no és una història gaire sorprenent i pot ser amb algunes parts no gaire bé resoltes, crec que la història amb el Flannagan es resol una mica ràpid i bastant fàcilment.
De totes formes tots els llibres protagonitzats per aquest personatge tenen molt èxit entre el públic jove el que vol dir que agrada la forma en que estan escrits, i si la Gemma aconsegueix que el jovent llegeixi ja se li pot considerar el mèrit com a escriptora, que el te i molt. Però jo personalmente em quedo amb altres obres d'ella com per exemple Bitllet d'anada i tornada.

No hay comentarios: