miércoles, marzo 05, 2008


NOVETATS NOVEL·LA JUVENIL FEBRER’08

La invenció de l’Hugo Cabret
Selznick, Brian

L’Hugo és un noi orfe que malviu amagat en una estació de París. La seva dèria és reparar un autòmat que havia trobat el seu pare i que representa un home assegut en un escriptori. Quan aconsegueix fer-lo funcionar, però, el noi queda glaçat. Quina relació té el dibuix que ha fet la figura mecànica amb el vell sorrut de la parada de joguines de l’estació?
Amb l’ajuda de la Isabelle, la fillola del vell, l’Hugo farà un descobriment sorprenent.

Combinant elements dels àlbums il·lustrats, la novel·la gràfica i el cinema, Brian Selznick trenca la forma de la novel·la tradicional per crear una obra molt original i innovadora.


El almacén de las palabras
Barceló, Elia


La Talia no volia dir-li a la seva mare aquelles terribles paraules, però ho va fer i ara és impossible esborrar-les. És massa tard. La seva mare ha marxat de casa i els seus pares ja no es reconciliaran mai.
No obstant, potser no tot està perdut. Hi ha un lloc. Un lloc que està ocult i al que la Talia haurà d’anar sola: el magatzem de les paraules terribles. Allà descobrirà la importància de les paraules i coneixerà a en Pablo, que, com ella, busca també una solució al seu problema.


Sebastian Darke, príncep dels bufons
Caveney, Philip


Sebastian Darke té un problema: és un bufó, però ningú no riu mai amb els seus acudits. No té la gràcia del seu pare, un dels bufons més famosos de la història, però està decidit a seguir les seves passes; per això emprèn un llarg viatge a terres desconegudes per oferir els seus serveis al rei.

En el camí l’acompanyen Max, el seu fidel bufalop, que no calla ni sota l’aigua, i Cornelius, un soldat nan amb la força i la valentia de tres exèrcits junts. Durant el trajecte viuran moltes aventures i perills, i fins i tot hauran de rescatar una princesa capriciosa que els obrirà les portes del Regne, on els espera el major repte de tots: fer riure el rei.

Un història fantàstica, original i divertida.


Tobi Lolness: un mil·límetre i mig d’heroisme
Fombelle, Thimothée de


En Tobi lolness no fa més d’un mil·límetre i mig. Forma part del poble que habita el gran roure des de la nit dels temps. Com que el seu pare s’ha negat a revelar el secret d’un invent revolucionari, la seva família s’ha hagut d’exiliar i després ha estat empresonada i condemnada a mort. En Tobi, però, s’ha pogut escapar. Amagant-se als forats de l’escorça, corrent per les branques, esgotat, els peus ensagnats, en Tobi fuig, perseguit pels seus... Durant quant de temps?
Al cor d’un inoblidable món en miniatura, una gran novel·la d’aventures i d’amistat.

Premi Andersen de Literatura Juvenil 2007.


Dos brujitas salvajes
Funke, Cornelia


Algú vol ser aprenent de bruixa...?
Rosana i Liliana, dos inseparables amigues, tenen un desig: volen ser bruixes, tenir aventures, aprendre a cavalcar sobre una escombra i inventar pocions màgiques. Disfressades i amb escombres, organitzen un ball de bruixes per a la nit de Walpurgis. De sobte es troben amb una de veritat que es burla d’elles: és la Frida. De debó volen entrenar-se? Bé, aleshores... ¡a treballar! Com serà aquest aprenentatge aviat ho descobriran aquestes dos amigues, que entre fascinades i espantades seguiran les lliçons de la Frida. ¿Aconseguirà aquesta ajudar-les a diferenciar la bruixeria bona de la dolenta per que es converteixen en bruixetes de veritat? Milers de lectors en el món coneixen ja aquestes hilarants aventures, i cada any nous alumnes s’apunten per a compartir aquest aprenentatge tan particular...


Skulduggery Pleasant
Landy, Derek


Skulduggery Pleasant és un detectiu molt llest, un mag poderós i un gran enemic del mal. Ah, i també... és un mort!

Un detectiu que en realitat és un cadàver i la seva inseparable amiga de dotze anys, la Stephanie, investiguen la mort sobtada d'un famós escriptor de novel·les de màgia i terror. Però el que d'entrada semblava un simple assassinat, resulta ser una baula d'una cadena de fets que fan connectar la vida quotidiana amb un món ocult de poders malèfics.


Xantal, la noia digital
Pla, Joan


En un futur indeterminat, l’espècie humana ha evolucionat moltíssim. La ciència ha aconseguit uns avenços espectaculars en la manipulació genètica i el resultat és l’aparició d’una variant digital de l’espècie humana, que haurà de conviure amb la raça humana “tradicional”. La digitalització humana permet gaudir d’alguns avenços, però alhora provoca la pèrdua de llibertat perquè els humans amb característiques digitals estan programats, fins i tot, en les emocions...


Chicos: manual de instrucciones
Prunty, Morag


Una completa guia per a comprendre a les criatures més incomprensibles.
El tímid, el graciós, el guaperes, el lleig-però-simpàtic, el maco-però-cretí, el trencacors, etc., etc.: vet aquí un ampli mostrari d’aquestes misterioses criatures que són els nois. Tots diferents i tots iguals. Des de l’amic de l’ànima, fins el rotllet, passant pel noi dels teus somnis: descobreix-lo tot sobre el seu comportament, les seves pors, les seves preferències i els seus secrets.

El manual perfecte per a saber què s’ha de fer per acostar-se a ells o per a esquivar-los sense deixar-se las tripes ni el cor...


Sally y la maldición del rubí
Pullman, Philip


A la Anglaterra victoriana no hi ha moltes noies com la Sally Lockhart: no ha estat educada en art, història o literatura, però coneix les tàctiques militars, és capaç de cavalcar com un cosac i dispara millor que molts soldats. Tot això es deu al seu pare, l’home que va inculcar-li el gust per l’aventura, l’amor per la llibertat i un ferri sentit de la justícia. Quan rep la notícia de que ha mort en estranyes circumstàncies als mars del sud de la Xina, la Sally s’embolica en una perillosa investigació. Una aventura al fosc món dels traficants d’opi, rere un misteri al centre del qual es troba una temible maledicció i una frase capaç de matar a un home amb només ésser pronunciada: “Les Set Benediccions”...

La primera entrega de la sèrie protagonitzada per la Sally Lockhart, l’heroïna més fascinant creada por Philip Pullman.

1 comentario:

Anónimo dijo...

he llegit en Sebastian Darke, Princep dels bufons i, tot i que el principi pinta molt bé i la trama és força bona el final em va decepcionar força. Tot i així, i com que és força lògic m'agradaria saber d'altres oopinions
núria