miércoles, noviembre 14, 2007


NOVETATS NOVEL·LA JUVENIL NOVEMBRE '07


El señor de las moscas
Golding, William

Com a conseqüència d’un naufragi, una trentena d’adolescents es veuen obligats a organitzar la seva existència a una illa deserta. Aquesta és la situació que serveix de punt de partida a una esglaiadora rondalla moral sobre la condició humana.

Ens trobem davant d’una gran novel·la que il·lustra l’agressivitat criminal latent al ser humà, però també davant d’una qüestió moral contra els riscos d’una educació repressiva. És la seva riquesa temàtica, unida a un impecable estil narratiu, el que fa de El señor de las moscas un dels clàssics contemporanis més vius.Al otro lado del espejo
Abrahams, Peter

Una tarda que amenaça tempesta, la Ingrid Levin-Hill, admiradora de Sherlock Holmes i aspirant a actriu de teatre, es perd camí del seu entrenament de futbol i acaba a casa de la Katie la Boja, que l’ajuda a tornar sana i estalvia. Al matí següent, després d’assabentar-se de que el cos de la Katie ha estat trobat sense vida, la Ingrid recorda amb horror que va oblidar les seves botes vermelles de futbol al lloc del crim. A partir d’aquest moment, la necessitat de recuperar-les la conduirà al cor d’un misteri que es remunta molts anys enrere.

Primer llibre d’una sèrie protagonitzada per l’espavilada i inquieta Ingrid a la petita població d’Echo Falls.


Vigo es Vivaldi
Ayllón, José Ramón

Borja, Paula, Irene, Silvia, Maxi, Alberto, Felipe, Pedro... són un grup d’amics que inicien el seu últim curs a un institut de Vigo. A les seves vides hi ha il·lusions i llibres, pares i professors, molt esport i molta marxa, victòries, desenganys i algunes mogudes memorables. Uns nois, una història, un paisatge. I els avatars d’un amor que arriba, com sempre, sense avisar. Una novel·la apassionada i apassionant, escrita en forma de diari, que culmina amb un imprevist final.


Cordelluna
Barceló, Elia

Mil anys enrere, una història d’amor va quedar tallada per la desgràcia i per una maledicció. Un poder tan maligne que havia aconseguit retenir els seus esperits generació rere generació. I mentrestant, els amants esperen..., condemnats a retrobar-se i a perdre’s per culpa de la gelosia i l’odi. El cavaller i la dama. El guerrer i la donzella. Fins que potser un dia, tal vegada en la nostra època, segles més tard, un poder superior i benigne aconsegueixi trencar el malefici.


El tatuaje del monstruo, 1: El viaje de Rossamünd
Cornish, D.M.

El Continent Central és un lloc perillós en el que humans i monstres conviuen en inquietant veïnatge. En aquesta terra, un noi anomenat Rossamünd està a punt d’embarcar-se en un viatge cap al seu destí: una gran aventura plena de trobades inesperades en la que haurà d’aprendre en qui confiar, a qui témer i, sobre tot, a triar el seu camí amb molt de compte...


¡Ya no soy tu niña!
Cullimore, Stan


Com se les arregla un pare jove que ha d’enfrontar-se a una filla adolescent? A Peter, fer-se invisible li semblaria la millor solució, però això no és possible. La seva dona acaba de marxar als Estats Units per a realitzar un projecte d’investigació i durant els pròxims sis mesos ell haurà de bregar amb la Tammy, la seva “nena” de tretze anys, i el petit Toby. Els problemes el sobrepassen: el col·legi, acompanyar a la seva filla a comprar roba o discutir amb ella pels nuvis, les sortides amb les amigues i aquella festa d’aniversari que vol fer a casa. Pot ser el millor seria acceptar que “la seva nena” ja s’ha fet gran.


El enigma del séptimo paso
Dragt, Tonke


En aquesta misteriosa novel·la trobarem set capítols, una cançó infantil amb set estrofes, una coreografia marcada per set passos, un complot ideat per set conspiradors i un pal d’indicació amb set braços, tot i que un dels passos que indica no es veu. Localitzar aquest setè pas serà la clau per desentranyar la profecia d’una llegenda que ens parla d’un nen que ha de trobar un tresor amagat...

Francisco del Guindo, un professor que acostuma a acabar les classes explicant aventures increïbles, rep una nit de forma inesperada una carta que l’implica en aquesta antiga llegenda... Els seus alumnes, que mai creuen una paraula del que els explica, aquesta vegada decideixen creure’l i involucrar-se en l’aventura, que servirà per desvelar l’enigma que guarda aquest setè pas.Escales de cargol
Haro, Joaquim


En Marc participa, sense gaire entusiasme, en unes colònies escolars a Arenys de Mar. La perspectiva de passar uns quants dies fora de casa i allunyat de la seva rutina no l’il·lusiona. Els seus interessos personals són lluny dels jocs de pilota, dels mòbils i de la música enllaunada. Malgrat tot, la troballa d’unes misterioses escales de cargol en els jardins de la casa serà el desencadenant d’una aventura lluny de la rutina de les colònies.

No es penedeix dels dies que passa a Arenys, perquè, investigant sol i amb mètode, descobrirà evidències de l’existència d’un possible tresor. Amb la complicitat d’en Pau, un dels monitors de la casa, baixaran els graons de la misteriosa escala fins a assegurar-se que el suposat tresor realment existeix.

Un cop acabades les colònies, i ja a casa, el pare posarà seny als somnis i participarà des de la comprensió en les seves investigacions. El mar, l’amistat, les relacions de pares i fills, i la lectura prendran un paper protagonista en el recorregut dels dos personatges.

Tot comença en una illa, es desenvolupa en una illa i també hi acabarà; però què serà aquest tresor que tant els il·lusiona? Monedes d’or? Joies valuoses? O simplement...


El chico que quería convertirse en ser humano
Riel, Jørn


Islàndia, cap a l’any 1000. Tal com mana la tradició el jove Leiv embarca clandestinament cap a Groenlàndia per venjar la mort del seu pare. Però quan la nau naugrafa, Leiv salva la vida gràcies a la Narúa i l’Apuluk, dos germans inuit que l’acullen al seu poblat. A partir d’aleshores, una sèrie d’aventures plenes de peripècies i perills sotmetran a dura prova les seves conviccions i creences. Després d’això Leiv decidirà quedar-se amb els seus amics i convertir-se en “ésser humà”, paraules amb que els inuit es descriuen a si mateixos. Però, abans haurà d’aprendre els encomiables valors del poble inuit, basats en la tolerància, l’amistat, el respecte mutu i la llibertat, que es contraposen a la cultura vikinga de l’individualisme, els prejudicis i la venjança.

1 comentario:

Anónimo dijo...

El de "ya no soy tu niña " me le llegit i es tronxant, si algu té ganes de riure veien a un pobre pare "figaflor" i superat per una adolescent amb plena efervescència li recomano amb escreix. A més s'ha de tindre en compte que el pobre home no havia rentat ni fet una rentadora en s'ha vida i, com que la mare marxa, es troba de cop amb una casa per cuidar una criatura de sis anys per cuidar, i una adolescent de tretze per vigilar ... amb tan d'estrés no es sorperenent que no pugui escriure el seu segon llibre" historia de un adolescente obsesionado por el sexo pero sin sexo". Bé esperem que el l'home ho superi o almenys aguanti senser fins la tornada de la seva dona

nuria