martes, noviembre 27, 2007

COMENTARI A EL CONVIDAT DE DRÀCULA

No he acabat de llegir El convidat de Drácula, he llegit tots els contes menys l'últim. La meva opinió sobre el llibre no és del tot positiva.
Us comento algunes coses.
Respecte al conte La dona india, ja a meitat del conte es veu el que passarà al final, és massa previsible, ja direu que us sembla.
Respecte a El secret de or creixent, és sospitosament semblant a El fantasma de Canterville de Oscar Wilde. En aquest cas és cavell que creix a través d'una paret i en el cas del fantasma és una taca de sang que encara que es netegi sempre continua apareixent però en tots dos casos trobem a persones enterrades vives darrere d'una paret. Tenint en compte que el fantasma es va escriure al 1887 i El convidat de Dràcula es va publica al 1914, en fi, no se que pensar.
Per últim respecte a El somni de les mans prenes de sang, la veritat l'he trobat molt i molt llarg a part de entretenir-se molt amb la història de amor. Crec que li sobren algunes pàgines.
Però si he de fer constar un aspecte possitiu és que tots els contes saben transmetre molt bé l'atmosfera de l'època, tètrica i gòtica. A través de la lectura ens podem imaginar perfectament on es troben els personatges i com són les habitacions i els paisatges.
A veure si us animeu i m'expliqueu que us semblen les lectures.

No hay comentarios: