lunes, octubre 08, 2007


NOVETATS DE NOVEL·LA JUVENIL OCTUBRE '07


Por el camino de Ulectra

Casariego Córdoba, MartínEn 2314 tots els éssers humans estan programats per a morir als setanta-cinc anys. No saben llegir i tenen inserits al cervell uns xips amb amplis coneixements. Una simple píndola els permet enamorar-se sense patir i no tenen malalties. Polítics i científics han creat una societat aparentment feliç, però en realitat es tracta d’un món fosc.

Glaster i Miguel descobreixen que els seus progenitors han mort en estranyes circumstàncies mentre intentaven recuperar la capacitat de llegir. Un privilegi mil·lenari i misteriós que té la qualitat d’evitar la mecanització dels homes, i que podria tornar-los la llibertat. Per a completar la missió dels seus pares els dos joves, amb l’ajut del desenfadat Flecha, començaran un llarg viatge cap a estranys planetes, enfrontant-se a monstres temibles i a un munt de situacions perilloses, el desenllaç de les quals tindrà lloc a Ulectra. ¿Pagarà la pena arriscar la vida per recuperar quelcom perdut fa segles, quelcom que ni tan sols saben en què consisteix exactament? Aconseguiran canviar el destí de la humanitat?

Guanyador del IV premi Anaya de Literatura Infantil i Juvenil. Podeu descarregar i llegir el primer capítol clicant aquíEl regne en perill
Brennan, Herbie

Henry visita el Regne dels Elfs per tercera vegada, però ara tot és diferent. Holly Blue està al capdavant del Regne, i sembla que Lord Hairstreak vol proposar una treva entre els Elfs de la nit i els Elfs de la Llum, tot i que corren rumors d’una invasió dels dimonis encapçalada per Beleç, el Príncep de les Tenebres. Mentrestant, el príncep Pyrgus ha ensopegat amb unes flors de cristall misterioses que oculten una arma secreta aparentment formidable.

La reina Blue, que desconfia de la rara generositat del seu oncle, visita el laberint del Mestre d’Espècies per a tractar d’endevinar el possible futur del Regne. Li aconsellen que vagi amb compte amb algú que té molt a prop. En efecte, és segrestada per qui menys s’imagina i el Regne s’enfonsa en el caos.

Blue, Pyrgus i Henry es trobaran immersos en una aventura apassionant en la qual hauran de lluitar amb totes les armes que tenen a l’abast per a protegir el Regne i garantir que el tron continuï en mans de la seva legítima senyora.


La tulipa negra
Dumas, Alexandre


Emmarcada en un període turbulent de la història holandesa –quan Guillem d’Orange accedeix al poder-, aquesta novel·la ens relata la peripècia i les vicissituds de Cornelius i Rosa per reeixir en la creació de la primera tulipa de color negre. La tulipa negra és, sens dubte, una de les obres més famoses d’Alexandre Dumas (1802-1870), el prolífic i a voltes menystingut autor de tantes novel·les on l’entreteniment fornit per l’aventura no és obstacle per a la més pura emoció.


Calvina
Frabetti, Carlo

Al món de Calvina, els morts estan vius; els bojos, tan assenyats com els llibres que creuen ser; els lladres tenen bones intencions i pot ser que la protagonista sigui el protagonista. Tot és estrany, tot és un joc; un desafiament a la teva intel·ligència.


Los forajidos Darling, pequeños pero mortíferos
Llewellyn, Sam

Iris, Narciso y Prímula Darling continuen a bord del Cleptoman, però quan una mainadera voladora i trapella aterra al vaixell, es desencadena el caos. Els nens es veuen privats de la seva llibertat (quelle horreur!). Per a solventar aquesta injustícia tan injusta, hauran de derrocar el govern de mainaderes de Nananagua i tractar amb els fràgils Nens Perduts de Ciutat Oblidada, el pompós ex president Real Banana i qualsevol cosa que rondi per les verdes muntanyes de Nananagua. Malgrat tot, els Darling surten victoriosos i deixen Nananagua sense president. Serà Papà Darling el nou dirigent del país? O potser Petro Padilla? O potser la capitana? Es possible que cap d’ells arribi a ser-ho, però amb tota seguretat els germans Darling tindran alguna cosa a veure.

Segona aventura dels temibles germans Darling.


La loba y la niña
Loevenbruck, Henry

La Alea, una òrfena de tretze anys, hereta sense voler un estrany poder i es converteix en el centre de complicades intrigues. A la illa de Gaelia són molts els governants i religiosos que ambicionen el seu poder. I també són molts els qui temen a aquesta noia de facultats úniques que podria canviar el món...
Mentrestant al sud, un exercit es llança a la reconquesta de la illa en nom d’un passat llunyà, la jove Alea haurà de fugir dels Soldats de la Flama, fanàtics que la consideren un perill; del Consell dels Druides, que envejen els seus poders, i fins i tot dels terribles guerrers de Maolmorda.
Atrapada en un conflicte gegantí, la Alea fuig de la mort, que la persegueix sense treva. A les ombres, com una imatge reflectida en un mirall, la solitària lloba Imala viu una aventura semblant a la d’Alea, de forma que els seus incerts futurs semblen destinats a unir-se...

Primer volum de la nova sèrie La Moira


Venuda
McCormick, Patricia


La Lakshmi és una nena de tretze anys que viu en una barraca a la falda d’una muntanya del Nepal. Un dia, el padrastre li diu que ja és prou gran per anar a treballar de serventa a la ciutat, i a canvi d’una quantitat de diners la confia a una dona. Després d’un llarg viatge, la Lakshmi arriba a l’Índia, i la porten al lloc on ha de treballar, una casa plena de nenes com ella, la mestressa de la qual és una dona anomenada Mumtaz. La Lakshmi de seguida descobreix que la seva feina no consisteix a netejar, sinó a prostituir-se. Al principi s’hi nega, però la Mumtaz la tracta amb molta crueltat i finalment la Lakshmi s’adona que no té cap altre remei que estar amb homes. Així comença l’estada de la Lakshmi a la Casa de la Felicitat, un bordell de Calcuta.


El secreto del fuego
Mankell, Henning

La Sofia corre a través de la nit. Està fosc i té molta por. Corre seguint un camí que serpenteja entre arbustos i matolls. Què és el que la persegueix a la foscor? Un monstre sense ulls? Pensa que s’ha d’amagar, fer-se petita entre la brossa. Salta com ho ha vist fer als antílops i se separa del terra. I aleshores se n’adona...
La Sofia ha trepitjat una mina antipersona. Va sobreviure. Henning Mankell la ha conegut. Ara són amics. Aquesta és la seva història


Els silencis de la Boca de la Mina
Sotorra, Andreu

Pere Gabriel, fill d’una família obrera, es fa gran en un temps de revoltes i incerteses. De ben petit ha de treballar i enfrontar-se amb una vida molt dura, però plena d’il·lusions, curiositat i tendresa. La guerra civil, la derrota, sobretot, les hi anorrearà i li imposarà un silenci, que amagarà un secret íntim que no revelarà fins a la vellesa.
Els silencis de la boca de la mina és una novel·la realista, la història de la infantesa i l’adolescència d’una persona que la condició de perdedor marca per sempre.

No hay comentarios: