lunes, octubre 16, 2006

NOVETATS DE NOVEL.LA JUVENIL

ÁLVAREZ, Blanca. El maleficio de la espina. Barcelona: Destino
Un adolescent, fanàtic de la fotografia, passa les nits davant el mur del cementiri vell de Vigo retratant als afusellats, amb l'esperança que les seves fotos puguin algun dia mostrar els horrors patits per les víctimes. Tot canvia quan arriba fins allà una jove que ha estat brutalment torturada.

CORDER, Zizou. Lionboy: la verdad. Barcelona: Destino
Charlie Ashanti, el noi dels lleons, supervivent d'un naufragi, veterà artista de circ que coneix l'idioma felí, està finalment sa i estalvi. O almenys això creia ell. Perquè en aquesta magnífica aventura final, Charlie esbrina els temibles secrets que amaga la seva família, comença de nou un arriscat viatge pels cinc continents i troba la clau després de reunir-se amb un singular lleopart. Aquesta és la seva última oportunitat per acabar d'una vegada per totes amb la Corporació.

FERRARI, Andrea. Aunque diga fresas. Madrid: SM
Aquesta història comença amb una aposta: Ayelen, una noia argentina acaba d'arribar a Espanya i és testimoni de com dos nois de la seva classe, un madrileny i l'altre colombià, han decidit intercanviar les seves vides. Alló que comença com un joc de rols, acaba fent-se perillòs. I és que no resulta gens fàcil ser estranger a Espanya.

HERNÀNDEZ I SONALI, Lluís. Laura i els àngels. Barcelona: La Galera
Laura és una noia que descobreix que el món no és com li havia semblat sempre. La innocència de la seva infantesa es trenca quan decideix afrontar el repte de fer preguntes, de voler saber. Perquè aprèn que la felicitat no es pot basar en la calmada seguretat innocent, sinó que s'ha de fonamentar en el risc, en el perill, en el repte constant que el coneixement suposa. I descobrirà, quasi al mateix temps, l'amistat, l'amor i la traició. I, per damunt de tot, es descobrirà a ella mateixa.

MANKELL, Henning. Les ombres creixen al capvespre. Barcelona: Columna
El Joel està a punt de fer dotze anys i vol viure una gran aventura. Però llavors passa una cosa que mai no s'hauria imaginat: un autobús l'atropella, tot i que en surt il.lès. Encara que no creu en les forces sobrenaturals, considera que ha estat un miracle i que ha de fer una bona acció com a agraïment. Però aviat s'adonarà que no és tan fàcil com es pensava...

NICHOLSON, William. La orden de los guerreros místicos: buscador de la verdad. Barcelona: Ediciones B
En un món dominat per la religió i la guerra, només l'orde dels Guerrers Místics pot garantir l'equilibri del món. Aquesta congregació formada per monjos que lluiten per la justícia i la llibertat unicament accepta en el seu monestir de Nom als aspirants més extraordinaris. Buscador sent que esta destinat a ser un Guerrer Místic. A les proves d'ingrés, coneixerà a una jove aspirant i a un excèntric bandit. Junts hauràn d'emprendre un viatge insòlit per ser acceptats a l'orde.

1 comentario:

Unknown dijo...

Hola amics!
és un plaer entrar en un blog que està dedicat a la literatura infantil i juvenil en català. Que poquets que n'hi ha, oi? Sóc la Núria Pradas, autora entre altres novel·les de Lior o Un estiu amb Anna. Us vull fer saber que ara també tinc el meu bloc: http://finestralmon.blogspot.com
Espero que sigui del vostre interès.
Núria Pradas