martes, octubre 31, 2006

PRIMERA TROBADA I PRIMERA LECTURA

El divendres dia 27 de novembre el club de lectura juvenil de Nou Barris va iniciar un nou curs que acabarà al juny.

A aquesta primera sessió van assistir 7 joves, 6 noies i 1 noi. Molts d'ells repeteixen dels anys anteriors, desitgem que els nous integrants s'ho passin bé.

La primera lectura que vam repartir va ser Malka Mai de l'autora alemanya Mirjam Pressler. La novel.la narra les vivències d'una nena que ha de viure sola a un gueto jueu de Polònia durant la Segona Guerra Mundial. Allunyada de la seva família haurà de sobreviure com pot. Mentrestant la seva mare fara l'impossible per trobar-la.

Personalment crec que la lectura de novel.la històrica és molt interessant. A vegades no ens ve de gust llegir o estudiar història i llegir una novel.la on s'expliquen fets històrics és més divertit i a la vegada educatiu. La segona guerra mundial va ser un esdeveniment històric molt important que tots els joves haurien de conèixer. El que va passar durant aquells anys va ser tant horroròs per les persones que ho van viure que no s'hauria de tornar a repetir. La lectura d'aquesta novel.la és molt il.lustradora i reflecteix perfectament com era de dura la vida als guetos.

Per aquells que vulguin llegir més sobre aquest tema al dossier que us vam repartir teniu més bibliografia a més dels links que trobeu aquí. Especialment dura és la lectura de El pianista del gueto de Varsovia de Wladyslaw Szpilman, també podeu mirar la pel.lícula que al 2002 va dirigir Roman Polanski.

No hay comentarios: