viernes, julio 27, 2012

NOVETATS DE NOVEL·LA JUVENIL- JULIOL 2012Mistik Lake
Brooks, Martha

La Sally, de setze anys, és la única supervivent d’un accident en el que un cotxe ocupat per adolescents s’enfonsa sota el gel al llac Mistik. Molts anys després, la seva filla Odella es pregunta si aquell accident té la culpa de la trista vida de la seva mare alcohòlica, que acaba abandonat la seva família per escapar-se a Islàndia amb un altre home. Per a la Odella, el seu pare i les seves dues germanes petites, el dolor i la confusió són gairebé insofribles, fins que tres persones els proporcionen ajut de la manera menys esperada: Jimmy Tomasson, amb el que la Odella viu un romanç dolç i apassionat; la tia àvia Gloria, que guarda els secrets de la família; i en Gerald, un carnisser excèntric de mitjana edat, que resulta ser el seu pare biològic.


L’edat del despertar: tercer trimestre al club de la cistella
Burgas, Àngel

La Martina vol tornar a reunir el club de la cistella. I per aconseguir-ho decideix buscar injustícies al barri o a l’escola: està convençuda que si troba algun innocent que necessiti ajuda, els del club es tornaran a unir, tot i que ara estan més dispersos que mai. A més, el curs s’està acabant. I, per si no n’hi hagués prou, la Martina està molt preocupada per un tema personal. Per sort, o per desgràcia, els problemes són més a prop del que es pensa.

Si us voleu llegir més aventures d’aquest club, a la biblioteca trobareu els anteriors llibres de la nissaga: L’anticlub, El club de la cistella i Segon trimestre.


El maravilloso viaje de Nils Holgersson
Lagerlöf, Selma

Una bandada d’ànecs salvatges, realitzant la seva migració anual, fa la volta a Suècia portant amb ells els petit Nils Holgersson, com un petit Polcet aventurer. Amb aquest pretext, Selma Lagerlöf – que fa rebre el Premi Nobel el 1909, principalment per aquest llibre- va lligant aventures i antigues llegendes populars, a través de llocs agrestes i misteriosos, convivint amb tota mena d’animals en plena natura. Un clàssic de la literatura infantil, que és ja un clàssic de la literatura unviersal.


Les increïbles aventures de Fanboy y Goth Girl
Lyga, Barry

En Fanboy mai no ho ha tingut fàcil, però aquest curs s’està convertint en un infern personal. Els alumnes més conflictius l’han triat com a objectiu de les seves agressions; el seu millor amic s’ha passat al costat fosc (és un esportista i l’han acceptat a la colla dels populars); la seva mare està embarassada i el padrastre (que l’ignora completament) només està pendent de la nova forma alienígena que naixerà (el germanet o germaneta).
En Fanboy té, tot i així, un secret: ha estat treballant en una novel·la gràfica que ben segur que serà un èxit mundial i li permetrà de fugir per sempre del pobre de mala mort on viu i allunyar-se de la família i dels insuportables companys d’institut. Però li falta empenta... i d’això li’n sobra, a la Kyra (la Goth Girl), l’única persona que l’anima a dibuixar i a revoltar-se contra el món. En Fanboy es plantejarà enfrontar-se als seus dimonis seguint l’exemple de cinisme i anarquia de la seva nova amiga, però la Kyra també té secrets que el poden arrossegar a la foscor.


Contes macabres
Poe, Edgar Allan

En aquest llibre s’inclouen vuit contes: “Berenice”, “El gat negre”, “L’illa de la fada”, “El cor delator”, “La caiguda de la casa Usher”, “El retrat oval”, “Morella” i “Ligeia”. Al final del llibre s’inclou un text de Charles Baudelaire sobre la vida i l’obra de Poe, text que aquest poeta va esciure com a pròleg de l’edició francesa de Narracions extraordinàries.

Llibre Il·lustrat per Benjamin Lacombe


Els crims del carrer de la Morgue
Poe, Edgar Allan

Dues dones, mare i filla, apareixen brutalment assassinades al seu apartament de París. Les primeres investigacions no donen cap resultat, i posen en evidència la policia, que sembla incapaç d’aclarir els fets. Per sort Auguste Dupin, un detectiu aficionat amb una intel·ligència privilegiada, es farà càrrec del cas i donarà un cop de mà a la policia.
Aquest volum es completa amb El misteri de Marie Rogêt, un nou cas per a Dupin en què el ja famós detectiu s’enfronta a la desaparició i l’assassinat d’una jove encantadora que havia treballat en una perfumeria.


La criatura del bosque
Riera, Pedro

Els dos nens es van aturar i van mirar al seu voltant. Van passar uns segons i va sonar un fort cruixit. Algú, o quelcom, havia trencat una branca. Si es tractava d’un animal devia de ser enorme. El cor els colpejava amb força. Una altra branca es va partir. Aquesta vegada, molt més a prop. Fos el que fos allò, s’aproximava. Un dels nens va encendre la llanterna i va apuntar al front. Els nens van començar a retrocedir pas a pas, sense donar-li l’esquena i tremolant de por, quan un esgarrifós rugit va esgarrapar la nit.

Des d’aquell dia, un cop l’any, els nens del poble s’endinsen al bosc en grup perquè la criatura els espanti. Es va convertir en un ritual que feia que els nens se sentissin més grans i afrontessin les seves pors. No obstant, precisament en complir-se el trenté aniversari de l’inici de la tradició, va succeir quelcom inesperat i violent que va fer miques la tranquil·litat del poble i va tenir tots els seus habitants amb el cor encongit. Un succés que canviaria per sempre la vida d’un nen de deu anys que, segons el seu pare, era massa fantasiós. Un nen que es deia Matías.

No hay comentarios: