jueves, marzo 31, 2011

NOVETATS DE NOVEL·LA JUVENIL ABRIL 2011
Rere el mur
Bagés, Noemi
Amb l’estiu, no és solament la calor, el que arriba al Pallars. Els Fort, una família tarragonina, hi ha comprat una casa amb la intenció de convertir-la en un hotel rural. Sense que ho sàpiguen, la seva aparició esdevé el desencadenant d’un rebombori de xiuxiuejos i mirades plenes de significat entre els habitants de la vila, un microcosmos on tothom es coneix i comparteix els mateixos secrets. Què és el que no s’atreveixen a explicar-los? Per què ningú no gosa ni tan sols apropar-s’hi? Seran els nous amics dels fills grans els qui els faran plantejar els primers interrogants, les respostes als quals hauran de buscar rere els murs del jardí, del magnífic edifici i dels silencies dels veïns. Què s’hi amaga? ¿Té alguna cosa a veure amb els antics propietaris de la casa, després dels quals, tot i haver-se escolat més d’un segle, no ha estat ocupada per ningú?
El contingut d’uns documents serà. Alhora, l’origen i la solució del misteri, que els Fort desvetllaran amb molta intuïció i, sobretot, gràcies a la informació donada per la nova amistat de la més petita de la família. Només les parets són muts testimonis de dues històries que transcorren paral·leles, però que, tot i això, comparteixen un final.
La casa de la noche, 4: Indómita
Cast, P.C. ; Cast, Kristin
La Zoey Redbird sembla haver-se convertit en la perfecta pringada. En una setmana ha passat de tenir tres nuvis a cap, i d’estar envoltada d’un munt d’amics triats que confiaven en ella i la recolzaven a ser una marginada. I parlant d’amigues: de les dos que no l’abandonen, una és una no-morta i l’altra no està marcada. I la Neferet li ha declarat la guerra als humans, cosa que la Zoey sap en el més profund del seu cor que està malament. Però, algú li faria cas? Al final del curs les aventures de la Zoey a l’escola de vampirs prenen un rumb salvatge i perillós en posar a proba les lleialtats, treure a la llum les autèntiques intencions i despertar un antic mal a la fascinant quarta novel·la de La casa de la noche.
Si us agrada aquesta saga, per què no visiteu aquest blog personal? Hi trobareu les últimes notícies i moltes coses interessants.
El pazo vacío
Docampo, Xabier P.
A en Nicolás l’escola l’avorreix; en canvi gaudeix molt quan visita el seu oncle Delio, que és rellotger i viu a vell vagó de tren. Un dia, a la caixa d’un rellotge antic, troben una cosa que els posa sobre la pista d’un misteri que potser trobi la resposta en una casa pairal deshabitada. Allà se’n va en Nicolás amb els seus amics... en una missió una mica arriscada, però plena de sorpreses.
Las torres de febrero
Dragt, Tonke
La persona que ha escrit aquest diari ha perdut la memòria:
Quin dia es avui?, va preguntar.
30 de febrer va respondre un avi.
Com he arribat aquí? Què faig jo aquí? No sé qui soc...
Només les dunes i les torres que veu contra el cel fosc li porten llunyans records, que inexplicablement associa al mes de febrer. El jove que porta aquest diari necessita recuperar la memòria. En qui pot confiar? Trobarà el que busca? Serà un viatge experimenta a un estrany món en el que tot és nou, o només ho sembla?
Aquesta enigmàtica novel·la planteja l’existència d’altres mons, als que podrem viatjar si coneixem la paraula que ens porta a ells...
El cementiri sense làpides i altres històries negres
Gaiman, Neil
Un pacte amb la mort, una trobada amb una bruixa, la veritable recerca del Sant Greal, la prova per entrar en un selecte club d’estafadors, una competició d’històries fantàstiques, la història d’un noi que no sap com parlar ema les noies, una investigació detectivesca, els secrets que amaga la caixa de sorpreses d’en Jack...
Entre l’horror i la fantasia, Gaiman ens presenta onze relats per passar por i somriure, i ens convenç un cop més que les històries “són viatges fins a l’altra banda de l’univers que no et faran que arribis tard a sopar”.
Tuerto, maldito y enamorado
Huertas, Rosa
Pot ser l’amor una maledicció? La vida la poruga Elisa canvia completament el di que decideix ajudar a la seva germana a preparar un treball de literatura. Rere les prestatgeries de la biblioteca del institut habita un espectre borni sobre el que pesa una terrible maledicció. Només ella el pot alliberar, però potser sigui impossible: haurà de resoldre alguns misteris i donar a conèixer una història d’amor secreta en la vida de Lope de Vega. Els carrers de Madrid seran l’escenari fantasmagòric de la seva aventura, terrorífica i emocionant, més enllà de la realitat.

Nunca seré tu héroe
Menéndez-Ponte, María
L’Andrés està fart del col·legi, dels grans, del tema de la seva mare, de la plasta de la seva germana, del Jorge el robanúvies, de la vida en general i del professor d’història en particular. Però en Dani i ell s’han proposat canviar el món i han fet un conjur que els farà immunes a les fantasmades de pijos, pilotes i altres aus carronyeres i els convertirà en herois. Bé, almenys això és el que estava previst. Si després les coses es torcen...

Emily the Strange: cada cop més estranya
Reger, Rob ; Gruner, Jessica
L’Emily se’n va a viure a una altra ciutat amb la mare, els quatre gats i l’esperit de la bestia Millie. Però, com que sempre n’està pensant alguna, inventa un duplicador i, sense voler-ho, es duplica a ella mateixa. Al principi troba que això que hi hagi dues Emilys és fantàstic. Però, un dia, la còpia comença a pensar que és l’Emily autèntica, i comencen els problemes.


Ara o mai
Santos, Care
La Patrícia ha decidit deixar de ser verge. La Clàudia, la seva millor amiga, està disposada a ajudar-la i amb aquesta finalitat engeguen un pla que anomenen “Ara o mai”. Sense proposar-s’ho, la recerca del candidat ideal les aboca a un seguit d’episodis còmics, mentre al seu voltant passen coses que les faran madurar per sempre. Una novel·la provocadora que, com la vida, de vegades és divertida i de vegades amarga.No hay comentarios: