lunes, febrero 21, 2011

LA MEVA OPINIÓ SOBRE SOL PEL MÓN de Roald Dahl
Agafar un llibre de Roald Dahl, ens garanteix, gairebé en un 100%, una lectura de qualitat. Una altre cosa és que la lectura escollida ens agradi més o menys.
El senyor Dahl ha escrit llibres per a infants, per a joves i per a adults. Jo n'he llegit alguns d'aquests llibres i crec que tots m'han agradat, encara que no amb la mateixa intensitat.
Sobre el llibre que ens ocupa he de dir que en general no m'ha entusiasmat. Tot i que hi ha capítols més atractius que d'altres i que es descriuen vivències o anècdotes, en ocasions divertides, en ocasions interessants, no he sabut connectar gaire amb el llibre.
De les dues parts en que es pot dividir el llibre: per una banda el pas de l'autor per l'Àfrica com empleat de la companyia Shell i per l'altre la seva participació a la Segona Guerra Mundial com a pilot de la RAF, és la primera part la que m'ha semblat més amena i divertida, la segona part m'ha semblat una mica repetitiva a més de deixar-me una sensació d'ignorància històrica, jo situava més la Segona Guerra Mundial a l'Europa Occidental.
De totes formes he de dir que salvaria alguns passatges d'aquest llibre com per exemple: quan parla de les serps, quan explica com un lleó "roba" una dòna i la deixa anar sense fer-li cap rascada o de com descriu la forma en que eren enviats a la batalla sense gairebé preparació. Després de la lectura d'aquest llibre quasi em sembla un miracle que aquest home hagués sobreviscut.
De totes formes no és una lectura que jo recomanaria a nois i noies de la vostra edat a no ser que fossin molt lectors o els agradés molt el tema biogràfic.

1 comentario:

la veterana dijo...

En este libro el autor nos explica sus viviencias como piloto de la RAF.
Creo que la informacion que nos aporta es muy fiable,y se puede considerar un buen libro para todo aquel que quiera conocer otra historia de la segunda guerra mundial fuera de la dada en los libros

No es recomendable para aquellos que no les guste conocer hasta le más minimo detalle de una guerra