viernes, noviembre 26, 2010

LES FURIES de Jordi Sierra i Fabra

Un dels autors més prolífics del panorama català. Una altra novel·la realista, aquesta vegada ambientada a una escola qualsevol amb un argument gens extraordinari ja que situacions com aquesta malauradament s'han arribat a donar tot i que crec que potser, en benefici de la ficció, en el llibre s'exagera una mica, i em refereixo més a la revolta dels alumnes. Tots hem escoltat notícies de violència a les aules, de enfrentament entre pares i mestres, entre alumnes i mestres, però una revolta estudiantil ja és més estrany. El que no és tant fictici és, potser, l'existència dels liders i la situació que viu el mestre ja que avui dia la premsa disposa d'un gran poder.
Vaig llegir aquest llibre fa temps, ja que és la segona vegada que el club el llegeix. La lectura, com és costum als llibres d'aquest autor és àgil, senzilla i amb vocabulari proper al públic a qui va dirigit, en aquest sentit les obres d'aquest autor són garantía d'èxit, encara que també és veritat que alguns arguments enganxen més que d'altres.
En aquest cas crec que la històra és prou propera com perquè en algun moment us veieu identificats i en aquest aspecte potser us ha atrapat, o no? Que em dieu? Heu viscut alguna situació semblant a la vostra escola?

No hay comentarios: