miércoles, enero 20, 2010

I'm a twilighter, LA MEVA OPINIÓ SOBRE CREPUSCLE DE L'Stephenie Meyer

Quan l'any passat, una mica pressionada per la moda del moment, vaig comentar amb alguns de vosaltres si us agradaria llegir algun llibre de vampirs i em vau suggerir que perquè no Crepuscle no pensava que la seva lectura m'atraparia tant i tant. Vaig començar a llegir la sèrie quan tothom ho feia empés per la pressió mediàtica del seu èxit i no gaire esperançada ja que, com moltes persones no m'atreia en especial, tot i que sóc fan dels vampirs, però he de dir que em va atrapar de seguida.

Si sóc objectiva haig de criticar Crepuscle per tot el que se'l critica. La forma en que esta escrit és bastant bàsica i elemental, es nota força l'inexperiència de l'autora, li falta vocabulari i la redacció es poc atractiva per als lectors experimentats i la història tot i que te la seva gràcia, no era habitual a la literatura els vampirs adolescents, pot dir-se que és una mica ñoña i cursi i massa adreçada a públic adolescent femení en plena efervescència hormonal.

Peró si sóc subjectiva haig de dir que vaig deixar de banda tot el que objectivament es pot criticar i em vaig endinsar en la història i jo que sóc amant dels super drames vaig disfrutar moltíssim amb les aventures i desventures de la Bella i l'Edward, em va atrapar la seva història de amor, el misteri i el magnetisme dels vampirs, tot i que la Meyer es carrega alguns dels grans tòpics, raó per la qual s'ha guanyat l'enemistat dels puristes... en fin que en poc més de un mes em vaig llegir els quatre llibres i el primer no va ser el que més em va agradar.

Ja se que la majoria de vosaltres ereu reticents a la lectura d'aquest llibre i que fins i tot algún ja va dir que no el llegiria pero com a twilighter convençuda espero que almenys hagueu trobat la història entretinguda. I m'agradarian els vostres comentaris. Animeu-vos que només seran uns minuts del vostre temps.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola!!!
Si,jo també sóc molt fan de Crepúsculo,pero la veritat jo se una mica de criticar,pero potser t'interesa la meva opinió.
La veritat que potser per als lectors experimentats es una mica massa poc atractiva,pero jo crec que per a nosaltres ens pot anar bé aquest vocabulari,perque els més joves comencem a veure ja aquest llenguatge juvenil.Potser es veritat que molts se'l llegeixen perque tothom en parla i també per els actors,la veritat jo me'l vaig llegir fa un temps per això abans no m'anava molt aquest tema,pero,després de llegirme'l ja m'agrada molt tot això de vampirs...
jo el recomano a qui li agradi el misteri barrejat amb romanticisme.

ADEU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

laauraa dijo...

La veritat es que tot i que, com gairebé tothom, coincideixo que és evident que la manera d'escriure és força inexperta i sovint hi falta vocabulari, des del punt de vista argumental és una saga molt recomanable i que m'ha agradat moltíssim. La història de l'Edward i la Bella és tan bonica, que és evident que al llarg de la lectura la majoria de gent (especialment els adolescents) pensa: ¡Jo també vull un Edward Cullen al meu colegi (o institut, universitat, feina...)!
No puc dir res més que no sigui M'HA ENCANTAT.
Molt recomanable, així com les seves continuacions "Lluna nova", "Eclipsi" i "A trenc d'alba" (tot i que els dos últims encara no me'ls he llegit, però estic segura que no em decebran):)