martes, julio 28, 2009

NOVETATS DE NOVEL·LA JUVENIL DE JUL-AGO 2009

CARRANZA, Maite. Màgia d'una nit d'estiu.

La Marina, una estudiant desastrosa enamorada del nòvio de la seva germana, es veu obligada a suplantar-la i fer creure a tothom que és l'Àngela. Qui podia en un sol dia créixer dos anys, deu centrimetres, dues talles de sostenidors, trenta punts de coeficient intel·lectual i, a més, canviar el color dels ulls i dels cabells?

Humor, amor i fantasia en aquesta comèdia d'embolics en la qual ningú no és el que sembla i en la qual, finalment, tots acaben descobrint la seva veritable raó de ser.
CLAYTON, Emma. El rugit: un nou futur és a punt d'esclatar.

Els bessons Mika i Ellie viuen darrere un mur, protegits de la Plaga Animal. O això és el que els han dit. Perquè quan un d'ells desapareix, l'altre descobreix que el seu món està construït a base de mentides. Decidits a retrobar-se, van a la recerca de la veritat.


HURLEY, Tonya. Ghostgirl.

A l'institut, la Charlotte és una mena de noia que ningú no trobaria mai a faltar. I llavors un dia passa l'impensable: ella mor i es converteix en invisible de debò. Però que sigui morta no significa que s'hagi resignat que ningú li faci mai cas, només que a partir d'ara haurà de ser més "creativa" per cridar l'atenció.


LATORRE, José María. Els ulls al mirall.

Després de la pèrdua de la seva esposa Alice en un accident d'avió, l'egiptòleg John Hadley decideix retirar-se a un petit proble prop de Worcester tot buscant la tranquil·litat. Però ben aviat aquesta es veu alterada per uns horribles fets sobrenaturals que s'esdevenen a l'interior d'un antic casalot abandonat anomenat Blackdawn House. Però no és fins que rep una amenaça de mort que en John demana ajuda al famós detectiu Henry Saville ja que està convençut que ell aconseguirà resoldre aquest terrible misteri.


MANSO, Anna. Canelons freds.

La Didi i la Monsti són dues adolescent que se les empesquen totes per entomar amb humor la vida quotidiana, la difícil relació amb els companys de classe, les dèries dels professors i els conflictes familiars. La Didi descobreix el poder alliberador d'escriure i transforma tot el que els passa en les aventures esbojarrades de dos personatges delirants: l'arqueòleg karateka i el seu amic Quimsta.


MARTIN, Andreu; RIBERA, Jaume. Flanagan flashbacks

Us diu res el nom de Clara Longo? A en Flanagan sí, perquè encara que ja tingui divuit anys, surti amb la Nines i tingui moto, el primer amor no s'oblida mai. La Clara segueix malvivint a casa dels seus oncles, però aquesta vegada els problemes encara són més seriosos, perquè és acusada d'assassinat. El Flanagan està disposat a ajudar-la, però ni s'imagina el que descobrirà. Com sempre, les feines de detectiu mai no vénen soles...


SANTOS, Care. Dos lunas.
Un món arrasat. Un dictador implacable que governa amb ma de ferro, obsesionat amb l'extermini del Clan de les Dues Llunes, els únics habitants del planeta capaços de fer-li ombra. Dos germans que són l'única esperança de la civilizació. Una fortalesa al mig de l'oceà. Un mussol que sembla molt més del que és. I una nena especial perduda en mig d'un món d'ombres i dubtes.

SIERRA I FABRA, Jordi. En un lloc anomenat guerra.
Una guerra llunyana, un pais desconegut, un jove periodista que debuta com a corresponsal i un adolescent disposat a fer-li d'intèrpret a l'infern. Mès enllà de la guerra de les necessitats de l'un i de l'altre, de la supervivència del nen i l'afany d'aventura del periodista, el cor i l'amistat s'imposaran a la bogeria. Aquesta és la història d'unes vides al límit en la turbulència del nostre món.


SIERRA I FABRA, Jordi. Les Filles de les Tempestes: el cinquè cristall.

La Joa intueix que el cristall que li va deixar la seva mare és la clau per tornar a establir el contacte amb ella. Totes les Filles de les Tempestes havien desaparegut amb el seu cristall... Tret de dues, la seva mare i la de l'Amina. Necessiten trobar la tercera dona que els pugui donar la pista definitiva per unir les seves forces: Indira Pradesh, nascuda d'una de les Filles de les Tempestes a l'Índia. Tanmateix, convèncer la Indira no serà fàcil. La seva dura vida l'ha convertit en una dona escèptica i amoral amb uns poders extraordinaris.
Y a més a més:

BOWLER, Tim. Última llamada

FUENTE, Josep M. de la. La capsa de la fi del món

FUNKE, Cornelia. El lladre de gorres

IGERABIDE, Juan Kruz. Rostros sobre Bagdad

MASFERRER, Mariona. El cosí de Cuba

No hay comentarios: