viernes, febrero 27, 2009


NOVETATS NOVEL·LA FEBRER’09


Per què tothom em mira això del cap?
Abdel-Fattah, Randa


Amal és una noia estudiant australiana de pares musulmans. Un dia, decideix que portarà el hijab –el mocador musulmà que tapa el cap-, a tot arreu, fins i tot a l’institut. Aconseguirà superar els prejudicis, mantenir els amics i atraure els nois?

Un tema actual i polèmic, i alhora, una de les novel·les més divertides que mai hagis pogut llegir.


La il·lusió
Benavente, Jaume


L’Emma és una noia de disset anys que ha de cuidar tota sola la seva mare malalta. Quan, un bon dia, coneix en Gavril –un noi romanès que viu sense la seva família- entra en contacte amb un món molt diferent del seu. El món de la immigració, dur i difícil. I, de vegades, fins i tot perillós. I és que la Vera, la germana petita d’en Gavril, un dia desapareix sense deixar rastre. Ha estat segrestada? Per qui? Com que el romanès desconfia de la policia, arrossega l’Emma a una aventura que la durà a descobrir una realitat dolorosa.


Una cançó per a Susanna
Burgas, Àngel


“Em vaig horroritzar quan vaig sentir com en Raül descrivia la Susanna. La va anomenar boja, desequilibrada, amargada, freda, calculadora, falsa, hipòcrita, mig bruixa. La mare va callar tota l’estona. Ni un sol cop va aturar el meu germà quan aquest es rabejava en la Susanna. Va permetre que en Raül l’escorxés com si fos un porc el dia de la matança. Amb llàgrimes als ulls i la veu trencada, em va preguntar que passava a l’institut, què passava amb el grup de música, què passava amb en Raül.”

El descobriment del sexe, l’autisme produït per la tecnologia, el suïcidi induït... el retrat sense concessions d’una joventut molt real.


Los seis signos de la luz: Brujaverde
Cooper, Susan


En sentir la notícia del robatori del Graal del Museu Britànic, en Will Stanton es reuneix amb en Merriman i els seus tres nebots, en Simon, la Jane i en Barney a Trewissick, Cornualles.
I és que en Will no és un noi normal: és el setè fill d’un setè fill, l’últim supervivent d’un grup de guerrers immortals que al llarg dels segles han dedicat les seves vides a protegir el Bé davant les forces del Mal.

Recuperar el Graal dependrà, estranyament, d’un ritual de primavera que celebren cada any al poble: les dones es reuneixen una nit per a confeccionar una gran bruixa verd amb fulles i branques, que llencen al mar per demanar una bona collita i una bona pesca. La Jane, que és testimoni aquell any de la cerimònia, podrà comprovar què s’amaga darrera l’esglaiadora Bruixaverd...


Eager
Fox, Helen


Eager no és com la resta de robots. Pot pensar i prendre les seves pròpies decisions. I també es fa moltes preguntes: Per què és diferent? Per què el seu millor amic és un nen? I per què, de sobte, altres robots ataquen els seus amos i surten al carrer?A l’altre extrem de la Terra
Nessmann, Philippe


Sevilla, 1519.
“Jo, Antonio Pigafetta, cavaller de Malta, somio partir a l’aventura. He sabut que un navegant portuguès que es diu Magalhães es disposa a prendre vela per a un llarg viatge. Ha decidit d’arribar fins a les illes de les Espècies passant per un camí que mai no ha emprès cap home... I jo he decidit acompanyar-lo a l’altre extrem de la Terra, per explicar la seva gesta.”


Brisingr
Paolini, Christopher


Juraments que són qüestionats... lleialtats que es posen a prova... Després de la colossal i temible batalla de les Planes Ardents que va enfrontar per primera vegada les forces rebels dels vardens i les de Galbatorix, Eragon i Saphira s’adonen que encara no són prou forts: les seves vides han estat a les mans d’un nou i inesperat enemic que els ha perdonat a l’últim moment. Eragon vol proseguir el seu entrenament, però la seva intenció es veu frustrada per una teranyina de promeses i juraments antics.

La primera promesa la va fer al seu cosí Roran: rescatar la seva estimada, Katrina, de les mans de Galbatorix. Però el Genet de Drac té altres compromisos: els vardens el necessiten més que mai, ara que s’han mostrat a la vista de l’enemic. I els nans i els elfs també esperen l’ajuda del Botxí de l’ombra.

La tria d’Eragon i Saphira no és fàcil. Les seves decisions es veuen enterbolides pel remolí de violència que s’apropa; però finalment trien endinsar-se dins l’Imperi per mirar de rescatar Katrina, tot i que no es l’opció més assenyada.

Eragon és l’esperança per deslliurar-se de la tirania. Podrà un simple granger comandar les forces rebels i derrotar el rei?


La mosca, assetjament a les aules
Pasqual i Escrivà, Gemma


Isona ha canviat d’institut. Fuig d’una convivència impossible que, fins i tot, li va costar la vida a un amic seu. Al nou centre, però, tornarà a repetir-se de nou la mateixa situació d’assetjament.
Aquesta vegada no fugirà. Isona haurà d’enfrontar-se, amb la complicitat de nous amics, al seu passat i a les persones que fan de la por un instrument per a sentir-se poderosos.
Un llibre necessari que ens ajuda a entendre el fenomen de la violència a les aules.


El club dels Caps Rapats
Sotorra, Andreu


El Nappi va ser conegut com un jove grafiter que es va guanyar un bon nom entre els grups que, com ell, freqüentaven els túnels del metro i els murs de la perifèria urbana. De les parets de carrer als temples de l’art hi ha només un pas, però també hi ha molts pots de grafit deixats pel camí i un grapat d’històries que el lliguen a la Rebecca. Si als setze anys el Nappi no s’hagués rapat el cap i una matinada no hagués anat a les vies del tren amb el seu gos, el Tag, un pastor alemany ensinistrat per ell mateix, potser moltes de les coses que li van passar no li haurien passat.


Una ampolla al mar de Gaza
Zenatti, Valérie


Alguna vegada has rebut una postal? Envies missatges electrònics als teus amics? Has començat a fer un diari personal? Què pensaries si rebessis una carta d’aquella companya amb qui t’has barallat? Tots tenim la necessitat de comunicar-nos, i sovint una bona manera de fer-ho és asseure’ns i deixar que la mà escrigui o teclegi tot allò que volem dir.

A Jerusalem, l’horror dels atemptats s’ha convertit en una rutina. Però la Tal una noia israeliana de disset anys, no s’acostuma a tanta violència. Per tal de superar l’odi creu que ha de conèixer l’altra cara del conflicte, i aconsegueix posar-se en contacte amb en Naïm, un palestí de vint anys, per mitjà del correu electrònic. De primer el noi és molt eixut, però a poc a poc els dos joves superen els recels i sorgeix entre ells una amistat de debò.

2 comentarios:

mayte dijo...

Aquest llibre de "per què tothom em mira això del cap?" el vaig començar a llegir l'altre dia i em va agradar molt,però per desgràcia l'han agafat i no he pogut continuar.

club juvenil 9barris dijo...

Hola Mayte:
Jo també crec que pot set interessant, el tinc en compte per al curs vinent.
Isa