jueves, mayo 15, 2008

SIS HISTÒRIES AL VOLTANT D'EN MARIUS - OPINIÓ

El proper divendres 23 de maig, el club de lectura juvenil de Nou Barris es reuneix per comentar Sis històries al voltant d'en Màrius. Ja fa dies que vaig acabar de llegir-la però m'he estimat més esperar una mica perquè us donés temps a vosaltres.
Us he de dir que de les lectures d'aquest any és potser la que més m'agradat. Normalment les novel.les del Jordi Sierra i Fabra m'enganxen bastant, no se com s'ho fa, però aquesta l'he trobat molt bona i innovadora en la seva forma d'explicar la història.
És molt curiós veure com una mateixa persona pot inspirar sentiments tan contradictoris, com va creixent i canviant el personatge principal de la història, com sent el protagonista absolut sempre es tractat en tercera persona, els capítols descendents ja ens deixen entreveure que alguna cosa s'esta acabant encara que no sigui fins a més de la meitat que no es veu per on van els trets. Tot i que els sentiments que inspira en Màrius a vegades son d'odi i rencor i que pot semblar que s'aprofita dels pares i de la seva situació de germà petit molt protegit, a mi em transmet tot el contrari, en Màrius em sembla tendre, perdut, indefens, dèbil, a la corda fluixa i amb un final incert. Aquest final ja es deixa entreveure si llegim l'explicació de la contraportada del llibre, m'agradaria fer-ho constar. Potser hauria estat millor no saber algunes coses que consten a la sinopsis de final del llibre.
I vosaltres que en penseu? Us ha agradat tant com a mi?

No hay comentarios: