jueves, enero 31, 2008


NOVETATS NOVEL·LA JUVENIL GENER’08

Septimus y el último alquimista
Sage, Angie

Silas Heap mai hauria d’haver obert aquella cambra segellada del palau... Ara, cinc-cents anys després de la seva mort, el fantasma de la reina Etheldredda ha tornat i maquina un diabòlic pla. La primera cosa que ha d’aconseguir és enganyar en Septimus, fent-li creure que s’ha de trobar amb en Marcellus Pye, un poderós alquimista que li ensenyarà tot el que sap, fins i tot l’antídot que guareix la terrible epidèmia que està assolant el regne. La temptació és molt poderosa i en Septimus cau al parany...

Tercera entrega de les emocionants aventures de’n Septimus Heap.


Cantar de Mío Cid
Anónim


Aquesta història llegendària d’un dels herois més importants de la cultura medieval hispana se situa als inicis de la literatura en castellà.
Les circumstàncies de la seva vida, els seus ideals, els seus desitjos, les seves penes, la pèrdua de la seva honra conformen una xarxa d’aventures que, al final, el duran a la consecució de l’èxit, a la reparació de la seva honra i al triomf personal.


El alfabeto de los sueños
Fletcher, Susan


Mitra i el seu germanet Babak, captaires a la ciutat de Rhagae, van sobrevivint amb les almoines que aconsegueixen... o robant. La conspiració fracassada del seu pare contra el malvat i tirà rei Fraates ha provocat l’exili per a ells, i és ara quan descobreixen que Babak té un do excepcional: si dorm amb un objecte d’algú, pot conèixer els somnis d’aquesta persona. Un poderós mag sent a parlar de’n Babak i les seves habilitats. És un mag que ha interpretat als estels el presagi de l’arribada d’un nou rei a Betlem i l’inici d’una nova era...


La puerta trasera del paraíso
Leante, Luis


L’única preocupació de’n Mario i en Joaquín és arribar a temps a l’examen de Llatí, i aprovar-lo, és clar. Però plou, hi ha molt de transit i, de sobte, el pare de’n Mario no pot evitar atropellar un home de trets àrabs. Malgrat la ferida que té al cap, Ahmed diu trobar-se bé i se nega a anar a l’hospital. No obstant això, en el precís moment en que la mirada penetrant de l’àrab es fixa en els ulls foscos de’n Joaquín, la vida comença a canviar per al jove, perquè sense ell saber-ho, porta el desert al més profund del seu cor.


Nou diari de la jove maniàtica
McPherson, Ann ; Macfarlane, Aidan


La guia definitiva per a la salut íntima de les joves.
Que no hauria de llegir el diari de la meua germana? Molt bé. Em jugue el que vulgueu que vosaltres el llegireu (versió integra, sense censura!) a la mínima oportunitat. Això sí que m’ha fet comprendre millor les dones. I ja crec que ho necessitava!
En quines situacions es fica Susie! Són encara més emocionants que la meua vida. (Per cert, espere que haureu llegit el meu diari.)


Nou diari del jove maniàntic
Macfarlane, Aidan ; McPherson, Ann


Açò és el que Adrian Mole va dir quan li vaig enviar un exemplar: “Per fi! Un llibre per a hipocondríacs i joves sofisticats com jo mateix! El vaig llegir tot d’una tirada. Ací hi ha les respostes a les preguntes que mai no m’he atrevit a fer. Sí, aquest és el llibre a la meua generació. Hipocondríacs joves del món, uniu-vos! No hi tenim res a perdre més que la salut!”


Contrajoc
Nel·lo, David


Hermann Dimanche és un professor jubilat que troba, casualment, una antiga alumna: la Julieta Niceas. Aquella noia intel·ligent i una mica reservada s’ha convertit en una jove inquietant: tot i que acaba de proclamar-se la campiona d’Espanya d’escacs de la categoria subsetze, no n’està gaire il·lusionada. Les primeres partides que va fer amb el seu antic professor, a l’hora del pati, semblen molt llunyanes i desperten la nostàlgia del vell mestre. Però la vida té les seves pròpies jugades i no sempre segueix les regles dels escacs.


Carolina
Procházková, Iva


Per indicació d’una de les seves professores de l’Escola d’Interpretació, la Carolina, des de la seva jove edat adolescent, fa un repàs de la seva curta vida. Temperamental i sensible, va deixant al lector immers en un cúmul d’emocions, plenes de tendresa, de desesperació i de reflexions sobre ella mateixa i el seu entorn familiar i social en un país, l’antiga Txecoslovàquia, que termina de deixar enrera la dictadura comunista. Des dels seus primers passos de ballet, de la mà de la seva estimada àvia en Praga, fins el conflictiu enamorament de’n Lev, ella viurà intensament totes i cadascuna de les dificultats que, a vegades, suposa l’adolescència. Finalment, trobarà en la interpretació el començament d’una llibertat independent, no només davant els altres, incloent en Lev, sinó també davant de sí mateixa.


Mensaje cifrado
Zafrilla, Marta


Què pensaries si el teu avi, el teu confident, el teu company de jocs, et deixés en herència el seu vell joc de la oca? I si al seu costat trobessis un sobre amb un enigmàtic missatge? Santiago es veurà obligat a desvelar un secret que no està molt segur de voler conèxer.

Mensaje cifrado és una emocionant novel·la de misteri on es posa de manifest que ningú coneix ningú.

No hay comentarios: