lunes, junio 18, 2007



NOVETATS DE NOVEL·LA JUVENIL JULIOL'07


Un puente hacia Terabithia
Katherine Paterson

“Leslie va posar el nom de Terabithia a la terra secreta, i va deixar a Jess tots els seus llibres sobre Narnia per que aprengués com es vivia als regnes màgics...”
Aquesta és la història d’una amistat que canvia les vides de Leslie i Jess, dos estudiants de cinquè de primària que creen un món d’aventures al cor del bosc, anomenat “Terabithia”.
Una novel·la d’aventures, valor i amistat que s’ha convertit en un clàssic de la literatura nord-americana.


El club de la cistella
Àngel Burgas

La Martina rep un regal el dia que fa dotze anys: les memòries de l’Anticlub. Anys enrere, la seva germana i uns companys de classe van crear aquest grup, dedicat a lluitar contra les injustícies del barri i de l’institut. I ara la Martina sent la necessitat de tornar a formar una colla com la de la seva germana. Ja ho ha decidit, en parlarà amb els amics; però, qui són els seus amics?


Dos en una
Martín Casariego Córdoba


Mateo, un adolescent els pares del qual estan separats, coneix al carrer a la Lara i queda amb ella per sortir un dia. Quan es troben de nou, la Lara fa veure que no el coneix i assegura que el seu nom és Clara. El pare d’en Mateo, que és neuròleg, li explica els trastorns dissociatius de la personalitat. Mateo viurà la increïble aventura d’estar enamorat dos vegades de la mateixa noia.


Mandrágora
Laura Gallego


Cornelius, el savi de la cort del rei Héctor, desapareix en estranyes circumstàncies. Es busca un substitut immediat. L’erudit Zacarías arriba a la cort acompanyat de la seva filla, la jove aprenent Miriam. A les ombres, algú conspira contra el rei per derrocar-lo i apoderar-se del regne. Miriam i Zacarías es trobaran dins una trama d’ambició, venjança i màgia negra que posarà les seves vides en perill...
Una novel·la de misteri, aventures, intriga i elements fantàstics en la que la protagonista descobrirà un terrible secret sobre la seva autèntica identitat.


Los gorilas no bromean con la corbata
Julián Ibáñez


Viriato Ansorena Ruíz és un noi normal que porta una vida una mica peculiar. Li agrada escoltar música i llegir i des de que la seva mare va marxar manté una divertida relació amb el seu “progenitor”.
Al matí va a l’institut, sentint especial curiositat per la filosofia i per una de les seves companyes de classe, la Laura. Però a les nits, agafa la seva càmera de fotos i surt a fisgar per la ciutat amb el seu pare, buscant una exclusiva que doni un gir a les seves vides. Se sent molt a gust amb aquesta doble vida fins que un dia descobreix quelcom que ningú hauria de saber.


La transformació: la història d’en Bernat Prats
Enric Larreula


El Bernat Prats d’aquest llibre és un personatge inventat, però que potser hauria pogut existir en la trasbalsada Catalunya del segle XVI. Nascut a Fontanilles, un poblet minúscul de la zona humida del Baix Ter, en Bernat és, sense proposar-s’ho, testimoni de primer rengle de molts esdeveniments històrics cabdals que van sotraguejar el seu país i, en molts aspectes, el món sencer. Com a català, en Bernat viu el regnat de la nova dinastia que arrenca amb Carles I i el seu fill Felip II de Castella i I de Catalunya-Aragó, i que comporta l’hegemonia total castellana damunt els altres territoris peninsulars.
Recollit, educat i “transformat” per un savi català que viu a Sicília, i un pare i una filla jueus que viuen amb ell, en Bernat comprèn moltes coses, i amb el desig de tornar als jueus catalans el tresor que havien amagat a Girona abans de l’expulsió i que la Inquisició els va robar, acaba lluitant contra la Santa Inquisició i contra el mateix rei de l’imperi més extens que ha existit mai. La vella Mediterrània, les costes nord-africanes, les terres americanes acabades de descobrir, Anglaterra, les planes dels Països Baixos i molts altres punts del planeta són el paisatge natural i humà que en Bernat Prats anirà descobrint en la seva lluita per la supervivència enmig d’un món hostil i canviant.


La nit que la Wendy va aprendre a volar
Andreu Martín


Roger i Wendy inicien la guàrdia amb un seixanta, el codi que alerta d’un assassinat, però aquest cas no serà gens corrent. L’homicidi els porta a descobrir una cambra secreta d’on ha desaparegut una joia, el robatori de la qual no vol denunciar ningú. Una novel·la trepidant en què la jove Wendy haurà d’enfrontar-se, ella sola, amb assassins perillosos; haurà de córrer, lluitar i fer ús de la pistola; coneixerà el fons de la mar, saltarà abismes paorosos i veurà la mort de prop. Aquesta serà la nit en que Wendy aprendrà a volar.


Hechizo
Sarah Singleton


Mercy i la seva germana Charity viuen a una casa immensa sumida en un hivern perpetu, de dies i nits idèntiques, una i altra vegada. Ella no ha qüestionat mai la seva estranya forma de vida fins el dia en que una misteriosa aparició deixa una flor sobre el seu coixí. És el primer indici de la primavera... i, sobre tot, una senyal de que alguna cosa o algú està canviant. Intrigada pels obscurs secrets que amaga la seva família, les pesquises de la Mercy la precipiten a situacions més i més perilloses a mida que va encaixant les peces del passat. El món que les germanes Berga han conegut comença a desaparèixer... ¿Podran descobrir la veritat sense destruir la seva llar, al seu pare i tot el que les envolta? I, el que es pitjor, podran acceptar-la?


Prop del llac
Sebastià Sorribas


En els anys de postguerra, el jove Francesc decideix tornar al poble on va néixer. La seva intenció és iniciar un periple d’indagacions per conèixer els fets veritables que van ocasionar l’assassinat del seu pare al final de la guerra civil espanyola. En el decurs de les investigacions retrobarà i coneixerà un seguit de personatges que posaran a prova els seus sentiments i es veurà atrapat entre el passat i el futur, entre l’amor i l’odi, i entre el desig de venjança i la necessitat de perdonar.


Vacances de bogeria
Diversos autors


Amors de vacances! Set històries molt diferents; de primers petons, aventures, viatges, regals sorpresa, malentesos i gelosies, que tenen, però aquest fil que les uneix, les vacances.


El testament de John Silver
Josep Vallverdú


John Silver, el pirata de la crossa, va fugir amb una part del botí trobat a l’illa del tresor. No se’n va saber mai més res. Això diuen, però en realitat John Silver va viure encara una colla d’anys viatjant de grat o per força, provant de fer-se passar per un senyor i mirant de conservar el seu petit patrimoni. Aquesta dèria el va menar per camins arriscats, propis del pirata que havia estat i fou sempre. Silver no ho volia admetre, però era un perdedor.
Qui no perdrà res amb la lectura d’aquest llibre d’acció, astúcies i passió, seràs tu, lector. Endinsa’t de cap en l’aventura!

No hay comentarios: